100 de milioane de euro pentru apa argeşenilor. Noi rămânem cu apa noastră

Consiliul Judeţean Argeş va cofinanţa studiul de fezabilitate propus de SC Apă Canal pentru proiectul de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţ. Este vorba despre proiectul pe master-planul pe apă şi canalizare al judeţului Argeş, în valoare de 100 milioane euro. Până pe 15 august documentaţia trebuie transmisă la Bruxelles spre avizare, urmând ca din toamnă – cel mai probabil în prima jumătate a lunii octombrie – să înceapă procedura de semnare a contractului de finanţare. Lucrările de modernizare şi extindere a reţelelor vor fi derulate pe mai multe zone de aglomerări, care vor cuprinde Piteşti, Albota, Bascov, Bradu, Mărăcineni, Moşoaia, Merişani, Ştefăneşti, Costeşti, Buzoeşti şi Topoloveni – consiliile locale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Argeş.

Această ştire a ţinut prima pagină a zierelor judeţene zilele trecute. După cum puteţi vedea, pe lista localităţilor care vor beneficia de aceşti bani nu se află şi Curtea de Argeş, pentru că aleşii locali nu au fost de acord să intre în Asociaţia de Dezvoltare menţionată. La vremea când s-a pus această problemă, dl. Ion Bolovan, directorul Aquatermului, societatea care furnizează utilităţile la Curtea de Argeş, a făcut lobby puternic printre aleşi pentru ca ei să nu adere la Asociaţie. Argumentele invocate erau solide – municipalitatea nu avea niciun fel de control asupra preţului, modernizării şi dezvoltării reţelelor de apă pe raza oraşului, societatea Aquaterm era, practic, desfiinţată, locuitorii urbei plăteau apa la Piteşti, etc.

Consilierii locali l-au crezut pe dl. Bolovan şi au făcut chiar scandal la şedinţa respectivă ca nu cumva primarul, prin cine ştie ce şmecherie, să încheie vreun pact cu Consiliul Judeţean condus de colegul său de partid. SC Apă Canal, firma piteşteană care se ocupă de utilităţi, lua tot caşcavalul, a fost unul dintre motivele invocate, iar Curtea de Argeş nu avea prea multe de zis în momentul în care se luau deciziile.

Şi totuşi, acum, când proiectul mult hulit la noi prinde contur nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva am fi avut şi noi apă mai curată la robinet şi la un preţ mai mic. Reţeaua de apă din Curtea de Argeş este extrem de veche, unele conducte având şi 80 de ani vechime. Avem nevoie de conducte noi, trebuie ca avariile să nu mai fie rezolvate cu legături de cânepă, am fi mult mai mulţumiţi noi, locuitorii oraşului, dacă nu s-ar întrerupe apa când avem neapărată nevoie de ea. Dar asta nu se poate, cel puţin nu acum, nu în condiţiile de acum. Poate că dacă ceva din cele 100 de milioane de euro ar fi ajuns şi la noi, s-ar fi putut. Sau poate că nu. Vom rămâne cu întrebarea până când municipalitatea nu va investi serios şi în acest domeniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email