100 de mijloace de transport verificate, 78 de amenzi aplicate, 7 permise și 4 certificate de înmatriculare retrase de poliţişti

Polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat joi, la nivelul întregului județ, acțiuni de verificare a legalității transportului de marfă și persoane, informează IPJ Argeş.

Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri au fost verificate, astăzi, timp de câteva ore, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane și de transport de marfă.

Controalele polițiștilor au avut ca scop respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport, activităţi desfăşurate şi în contextul măsurilor de prevenire a răspândirii şi limitare a infectării cu virusul SARS CoV-2.

Au fost verificate peste 100 de mijloace de transport, fiind aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 20.000 de lei, fiind retrase 7 permise de conducere și 4 certificate de înmatriculare.

Sancțiunile aplicate au fost, în principal, pentru viteză peste limita legală, pentru nepurtarea centurii de siguranţă, anvelope uzate sau caroserie deteriorată.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email