100 de echipe de intervenţie pregătite pentru ziua alegerilor

Pentru alegerile de duminică, în Argeş vor fi pregătite peste o sută de echipe operative formate din poliţişti şi jandarmi, pregătite să intervină pentru gestionarea oricăror incidentelor semnalate. Pe lângă cei 300 de membri ai echipelor de intervenţie,
peste 800 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura paza şi protecţia secţiilor de votare. Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Argeş, în această activitate au fost angrenaţi 363 lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, 363 de lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, 132 de angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, 11 angajaţi ai Poliţiei Transporturi, 10 ofiţeri din cadrul Serviciului Permise şi Serviciului Paşapoarte şi doi lucrători ai Serviciului pentru Imigrări. De asemenea, pe şoselele din judeţ vor fi organizate filtre ale Poliţiei Rutiere, pentru descurajarea turismului electoral. La sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie va activa, pe tot parcursul desfăşurării procesului electoral, un centru operaţional unde vor ajunge toate sesizările şi de unde se vor dispune toate măsurile necesare pentru asigurarea fluxului procesului de votare.
În Argeş sunt aşteptaţi la vot peste 540.000 de alegători
În Argeş s-a intrat în linie dreaptă şi în ceea ce priveşte pregătirea efectivă a scrutinului. Până cel mai târziu pe data de 14 noiembrie, primarii vor intocmi copii ale listelor electorale permanente, pentru predarea acestora către preşedinţii secţiilor de votare. De asemenea, se va proceda la distribuirea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare pentru desfăşurarea procesului electoral, respectiv autocolante, tabele electorale, declaraţii pe propria răspundere, ştampile cu menţiunea votat şi ştampile de control. Celelate materiale necesare vor fi refolosite din necesarul primit pentru primul tur al alegerilor. În judeţul Argeş sunt organizate 518 secţii de votare pentru alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie, iar pe listele electorale permanente sunt înscrişi 541.236 de cetăţeni cu drept de vot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email