100.000 de lei factura la gaze pentru o lună la Liceul Tehnologic „Mihai I”

Creşterea preţului la gaze, dar nu numai, afectează nu doar populaţia ci şi instituţiile. La Curtea de Argeş şcolile au primit facturi uriaşe, dar de departe cea mai mare este la Liceul Tehnologic „Mihai I”, a spus viceprimarul Ştefan Dumitrache la emisiunea Interes deArgeş.

„Cei de la Liceul acesta nu au nicio vină. Au făcut chiar economii, au consum mai mic decât aveau în aceeaşi perioadă a anului trecut”, a afirmat viceprimarul. Factura în valoare de 100.000 de lei este egală cu suma facturilor primite de un alt liceu plus două şcoli gimnaziale, a precizat Ştefan Dumitrache.

Facturile mari la utilităţi ar putea pune în dificultate bugetul local, sursa de finanţare a unităţilor de învăţământ. „Vom căuta o soluţie, facturile trebuie plătite pentru că nu putem ţine elevii şi profesorii  în frig”, a mai spus viceprimarul.

Clădirea Liceului „Mihai I”, frumoasă şi veche, are tavanele înalte iar consumul de gaze este mare. „Etajul al doilea al clădirii este la nivelul etajului 4 al unui bloc, deci clasele se încălzesc mai greu”, potrivit vicelui Dumitrache.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email