10 saci de gunoi au adunat voluntarii din parcul San Nicoară

Pe 5 iunie a fost Ziua Mediului, sărbătorită la Curtea de Argeş de cetăţeni cu spirit civic. Unul dintre ei, poate cel mai implicat în viaţa comunităţii, este Iulia Georgescu, de la asociaţie GHEPart. „Am sărbătorit curăţând ruinele şi parcul. (…) Am strâns 10 saci de 60 litri, sortaţi pe sticlă, plastic, metal, gunoi oarecum menajer. Aceştia vor fi colectaţi de o firmă de reciclare”, a scris Iulia Georgescu pe facebook despre acţiunea de ecologizare pe care a iniţiat-o.

Ruinele San Nicoară sunt un motiv de ruşine pentru argeşeni în acest moemnt, din cauza mizeriei din parc, a desenelor obscene de pe ziduri şi a zidurilor care vor cădea în curând dacă nimeni nu ia măsuri, de orice fel şi cât mai repede.

De monumentul în sine nimeni nu are grijă, dar şi parcul care îl înconjoară pare al nimănui. „Am curățat (cât am putut) San Nicoară (parc și ruine) de mizerii. Împreună cu adulți, dar și copii care, sper, au învățat lecții prețioase: despre gunoaie, reciclare, implicare.
Descoperirile făcute au fost triste. Pe lângă cei care stau și consumă diverse în zonă, iar sticlele, dozele, pachetele, ambalajele sunt martore, este foarte posibil ca anumite persoane să depoziteze gunoiul din gospodărie în parc. Cred că avem nevoie de amendarea celor care nu respectă nimic în jur. Nu îmi doresc să mai fie nevoie de încă o curățenie”, spune Iulia Georgescu.

Foto Iulia Georgescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email