10 milioane de lei pentru Curtea de Argeş prin Programul „Anghel Saligny”

Foto Nicolae Dobra

Specialiştii din Primăria Curtea de Argeş lucrează în această perioadă la documentaţiile necesare în vederea accesării a 10 milioane de lei prin Programul  „Anghel Saligny”. Potrivit acestora, suma nu e nici prea mare, nici prea mică pentru municipiu, dar nu este suficientă pentru un proiect de mare anvergură. „Căutăm proiecte care pot fi finanţate prin acest program, verificăm ce se pretează şi ce putem face. Până la începutul lunii noiembrie trebuie depusă o solicitare cu un deviz estimativ plus hotărârea Consiliului Local privind aprobarea înaintării scrisorii de intenţie”, ne-a spus Gheorghe Greavu, şeful Biroului Investiţii din Primărie.

Conform normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului național de investiții „Anghel Saligny”, pentru categoriile de investiții prevăzute, Programul este unul multianual, finanțat de la bugetul de stat, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, și are ca obiectiv general „creșterea coeziunii teritoriale prin echiparea unităților administrativ-teritoriale cu dotări tehnico-edilitare și de acces la căile de comunicație, îmbunătățirea atât a condițiilor de viață, cât și a standardelor de muncă pentru toți locuitorii României”.

Obiectivele specifice ale programului sunt următoarele:  îmbunătățirea condițiilor igienico-sanitare, a calității mediului și diminuarea surselor de poluare la nivel local; facilitarea accesului populației și operatorilor economici la infrastructura rutieră de interes județean și local; reducerea gradului de izolare a localităților.

Municipiul Curtea de Argeş are nevoie de investiţii în toate domeniile enumerate, rămâne de văzut ce vor considera specialiştii din Primărie că este mai necesar şi poate fi făcut cu 10 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email