10 medalii de onoare au fost înmânate astăzi de către Prefectul județului Argeș

10 medalii de onoare au fost înmânate astăzi de către Prefectul județului Argeș, Dragoș Predescu, informează Prefectura. „

Ceremonia de astăzi ne reamintește că lucrurile bune vor fi întotdeauna mai presus de orice! Într-o lume în care informațiile negative se propagă rapid, vrem să arătăm argeșenilor că binele și oamenii de nădejde sunt pilonii comunității noastre.

Vă felicit și vă mulțumesc pentru profesionalismul și empatia cu care vă faceți datoria zi de zi! Sunteți exemple pentru tineri și pentru noi toți. Argeșul și România au nevoie de oameni ca voi – oameni care luptă pentru siguranță, pentru ordine publică.

Administrația locală și centrală trebuie să vă sprijine! Lupta împotriva provocărilor actuale, precum drogurile și alte pericole care afectează viețile noastre, cere implicare totală. Vom continua să direcționăm resursele spre siguranța argeșenilor.

Prin dumneavoastră și colegii dumneavoastră, Argeșul contribuie la o Românie puternică, respectată în NATO și Uniunea Europeană. Mulțumim militarilor care ne-au reprezentat cu onoare în teatrele de operații – sunteți garanția securității și siguranței noastre!”, declară Dragoș Predescu, Prefectul județului Argeș.

Iată unde au ajuns diplomele –

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș!

SERGENT MAJOR ȘTEFAN TONGHIOIU – pe 17 martie, un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile de pe Autostrada A1, în zona km 88. În interiorul mașinii erau trei persoane, iar una dintre acestea nu s-a mai putut evacua pe cont propriu, moment în care pompierul Ștefan Tonghioiu, alături de participanții la trafic, s-au mobilizat rapid, sărind în ajutorul celor implicați în eveniment. A oprit și a mers să ajute, s-a îngrijit de starea victimelor, a evaluat fiecare persoană în parte. Una dintre victime a fost extrasă pe geamul mașinii. O altă persoană suferise o plagă la cap, iar salvatorul l-a tratat cu atenție, pentru a-i opri sângerarea. Totodată, Ștefan s-a asigurat și că nu există posibilitatea izbucnirii unui incendiu la autoturism.

PLUTONIER ADJUTANT DARIUS MOICEANU- pe 4 noiembrie, Darius Moiceanu, a demonstrat încă o dată că menirea de salvator presupune să fii mereu pregătit și dornic să îți ajuți comunitatea, indiferent de circumstanțe. Era ora 23:00, se afla acasă, alături de familia sa, a fost contactat de către un prieten, consătean de-al său, care la acel moment era într-o altă țară. Omul era speriat și disperat și i-a spus lui Darius că locuința în care erau soția și cei doi copii ai lui, a luat foc. Iar plutonierul adjutant a alergat să îi ajute, la 2 kilometri de casa lui. Darius a monitorizat situația, a acordat ajutor și a mers în întâmpinarea forțelor de intervenție ajunse la scurt timp, pentru a le facilita accesul. Misiunea de stingere a durat aproximativ cinci ore, timp în care Darius a lucrat cot la cot cu colegii săi pentru lichidarea incendiului.

Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș

AGENT PRINCIPAL DE POLIȚIE BIANCA TIGĂU

AGENT ȘEF ADJUNCT DE POLIȚIE COSMIN BUSUIOC

Ambii au avut o intervenție foarte periculoasă și la care au dat dovadă de curaj și umanitatea. În noaptea de 18 spre 19 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, de către o persoană din Godeni, care a afirmat că intenționează să pună foc la casă și să se sinucidă. Echipajul format din cei doi poliției a ajuns la fața locului, omul era încuiat in casă și incendiase mai multe haine, în camera în care era si el. Polițiștii au intrat, la propriu, prin foc să îl salveze pe bărbatul în vârstă de 45 de ani. Un gest cu atât mai curajos cu cât persoana care a provocat incendiul era cunoscută cu antecedente penale pentru infracțiuni cu violență- omor, loviri și alte violențe.

Inspectoratul de Jandarmi al județului Argeș

PLUTONIER ADJUTANT IONUȚ FLAVIUS PREDA

Era în timpul liber, dar asta nu l-a oprit să intervină la o explozie urmată de un incendiu pe raza comunei Priboieni. A reușit, astfel, să salveze viața unui bătrân. Jandarmul era cu familia la o spălătorie auto, moment în care a auzit și  a observat o explozie puternică la o casă din apropiere. Fără să stea pe gânduri, a mers către locul exploziei și a reușit să-l scoată pe proprietarul locuinței, un bătrân de peste 60 de ani, salvându-i astfel viața. Cu mâinile goale, a stins flăcările de pe corpul bărbatului până la sosirea echipajului de prim-ajutor, suferind astfel, și el, arsuri minore. Lucrează în Jandarmeria Română din anul 2005, iar astăzi se poate mândri că a reușit să salveze o un om, riscându-și propria viață.

Garnizoana Pitești!

PLUTONIER ADJUTANT MARIAN POPESCU-  face parte cadrul Batalionului 49 Apărare CBRN. Un tehnician impecabil, Marian Popescu este omul de bază în cazul în care este nevoie de gestionarea unor situații de urgență grave! A condus și coordonat detașamentul de apărare CBRN care a  participat la Exercițiul de antrenament cu trupe în teren, pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de accidente chimice, avarii, explozii în activități de transport organizat în județul Argeș. Îl felicităm pentru modul în care își coordonează colegii! Sunt militari cu mult profesionalism și, mai ales, empatie, pregătiți să își riște viețile lor pentru a salva pe ale altora.

COLONEL INGINER MARIUS MARIAN OLTEANU. Este comandantul depozitului central de arhivă din Pitești și unul dintre militarii care s-au ocupat, în mod profesionist, de promovarea imaginii Armatei Române. Conform celor mai multe studii din România, Armata ocupă un loc fruntaș în instituțiile de încredere ale românilor. Colonelul inginer Marius Marian Olteanu a organizat mai multe sesiuni de comunicări științifice cu tema ,, Armata română și anul de răscruce 1944” dedicată aniversării zilei Arhivelor militare și împlinirea a 104 ani de la înființarea depozitului central de arhivă. De asemenea, a coordonat și participat la întocmirea a două lucrări științifice: ,, Monografia Depozitului central de arhivă 1947-1960” și ,,Volumul cu articole prezentate la sesiunea de comunicări științifice”. Comunicarea este parte importantă din activitatea militară, de aceea munca inginerului Marius Marian Olteanu este atât de importantă.

SALVAMONT ARGEȘ

MIHAI ENACHE, EUGEN PEPU, BOGDAN ȚONI – trei tehnici excelenți, fac parte din Formația Salvamont Câmpulung! Au participat, chiar condus, două dintre cele mai grele intervenții din această vară. Este vorba despre evacuări de noapte care se înscriu printre cele mai dificile executate în România vreodată. Și-au riscat viețile, la propriu. Persoanele care au solicitat ajutor au fost evacuate pe verticală 300 de metri într-un perete, timp de 12 ore! Victimele au fost luate de sub creastă, din Piatra Craiului, și evacuate lungime de coardă după lungime de coardă până au ajuns la marginea pădurii unde terenul nu mai este vertical, este foarte înclinat, de acolo s-a montat o roată la targă și a început lansarea, tot asigurată de corzi. O muncă tehnică extraordinar de grea, cu bolovani căzând pe lângă ei! Situații extrem de dificile care presupun o muncă foarte dificilă și pentru care le mulțumim salvamonțiștilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email