10 comune afectate de inundaţii

Bilanțul inundațiilor în județul Argeș, din perioada 15-18 iunie, arată că au fost afectate 10 comune, potrivit Instituţiei Prefectului. În comuna Albeștii de Muscel au fost inundate nu mai puțin de 22 de case și tot atâtea anexe gospodărești. Puternic lovită de scurgerile de pe versanți, dar și de o viitură formată pe râul Vâlsan, a fost comuna Brăduleț. Aici, apele au provocat pagube pe 28 km de drumuri locale, 3 km de drum comunal (DC262), 200 m de drum județean (DJ703I) și la 6 poduri. În comuna Țițești, pe Valea Mănăstirii, au fost deteriorate de viitură 120 m de gabioane, în trei puncte diferite, instalate de Primărie pentru protecție împotriva apei.

În total, în județ, au fost inundate 30 de case, 35 de anexe și afectate 8 poduri, 3 podețe și un canal. Au fost afectate 69 de drumuri comunale și locale (pe o lungime totală de 46,8 km), 20 hectare de teren arabil, 25 hectare de pășuni și 30 de fântâni.  Au fost afectate și două drumuri județene – DJ703, pe raza localității Valea Danului și DJ703I, în localitatea Brăduleț.

Comunele afectate de inundații, conform rapoartelor operative ale Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență sunt următoarele: Țițești, Albeștii de Muscel, Uda, Valea Danului, Cocu, Bughea de Sus, Cicănești, Bălilești, Brăduleț și Valea Iașului.

Prefectul județului Argeș a primit asigurări că se vor primi bani de la Guvern pentru combaterea efectelor inundațiilor. În acest sens s-au format comisii mixte de evaluare a pagubelor produse de inundații, din care fac parte reprezentanți ai ISU, ai ABAAV și ai UAT-urilor. Primăriile trebuie să anunțe ISU Argeș dacă există pagube provocate de inundații, în termen de 48 de ore de la producerea lor. În același timp, Primăriile trebuie să aibă un plan de apărare împotriva inundațiilor și stocuri de materiale (de exemplu, saci de nisip).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email