10.000 de credincioşi la Mănăstire

Peste 10.000 de credincioşi au primit Sfânta Lumină la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeş. Slujba de Înviere a fost oficiată în baldachinul din faţa sfântului locaş, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, împreună cu un important sobor de preoţi şi diaconi, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei.
„În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor Înaltpreasfinţia sa a amintit de mesajul Mântuitorului Nostru Iisus Hristos care se repetă an de an, prin care suntem îndemnaţi să ne bucurăm şi să iertăm toate pentru Înviere”, potrivit sursei citate. Anul acesta, la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş credincioşii au primit Sfânta Lumină de la Ierusalim, adusă prin grija şi binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
Luni, începând cu ora 12.00, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat slujba Vecerniei, cunoscută în popor sub denumirea de „a doua Înviere” sau „Învierea mică”. Aceasta aminteşte de prima arătare a Mântuitorului, de dupa Învierea Sa din morţi, înaintea ucenicilor care se ascundeau de frica iudeilor.
Credincioşii prezenţi în Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş au ascultat Sf. Evanghelie citită în 12 limbi, prin aceasta arătându-se că Învierea lui Hristos este un act universal.
Concert extraordinar organizat de Arhiepiscopie
Tot luni, în a doua zi a praznicului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Domnească Sf. Mc. Gheorghe din municipiul Piteşti. Luni seara,  începând cu orele 19.00, credincioşii argeşeni au avut bucuria de a participa la Concertul Extraordinar Pascal ,,HRISTOS A ÎNVIAT”, organizat de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.
Acesta s-a desfăşurat în piaţa Vasile Milea din municipiul Piteşti, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic, a Preasfinţitului Emilian Lovişteanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului şi a reprezentanţilor instituţiilor centrale din judeţul Argeş. Într-o atmosferă deosebită au concertat: Corul ,,Iosif Naniescu” al preoţilor din municipiul Curtea de Argeş şi Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale.
De asemenea, cei prezenţi la eveniment au avut ocazia să asculte Cvartetul Brevis al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului şi pe soprana Monica Valentina Scurtu.
Publicul a fost impresionat în mod deosebit de compoziţiile interpretate în tandem de Corul ,,Iosif Naniescu” al preoţilor din municipiul Curtea de Argeş şi Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale.
Evenimentul desfăşurat în municipiul Piteşti va rămâne o tradiţie pentru viitor, urmând a se organiza în fiecare an în a doua zi a praznicului Învierii Domnului Iisus Hristos, precizează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email