1 an de Interes argeşean


Astăzi Interes Argeşean împlineşte un an de la apariţie. Printre cititorii noştri de zi cu zi se află, evident, personalităţi locale, oameni care vor să fie informaţi rapid despre ceea ce se petrece în jurul lor. Aleg în fiecare zi Interes Argeşean şi colaborează cu redactorii noştri, când vine vorba de a informa cetăţeanul. Cum privesc ei trecerea unui an şi, mai ales, evoluţia ziarului nostru, aflăm din sondajul următor:

Calinic, Episcop al Argeşului şi Muscelului: „În decursul timpului geniul uman s-a manifestat precum natura în mersul ei cosmic rânduit de Dumnezeu, odată pentru totdeauna.
În prima jumătate a secolului XIV, învăţatul Gutenberg înfiinţa tiparul. Noua invenţie avea să se răspândească în chip uimitor în Europa şi întreaga lume.
Ţările Române se vor bucura de binecuvântatul folos al tiparului după aproape 50 de ani. La Târgovişte – Mănăstirea Dealu, ctitoria lui Radu cel Mare, în anul 1508 se va tipări primul Liturghier din Ţara noastră, care s-a retipărit în anul 2008.
Învăţatul Macarie, om de cultură şi mare meşter tipograf, va fi adus de voievodul Radu cel Mare de la Cetinje – Muntenegru, fosta Iugoslavie, şi dimpreună cu ucenicii săi va începe epopeea tipografiei de cultură şi învăţătură ortodoxă.
Vor urma alte tipărituri, Octoihul (carte de slujbă din fiecare zi la strana bisericii),  în anul 1510, retipărit în anul 2009, şi Tetraevangheliarul, sau cele patru evanghelii, tipărite în anul 1512. Iată ce s-a tipărit în patru ani de muncă, în condiţiile de atunci, pe pământul românesc.
Învăţatul sârb Macarie, va instrui rapid pe românii inteligenţi şi pricepuţi, ucenici întru ale tiparului, care vor întemeia tipografii la Sibiu, Orăştie, Braşov, Câmpulung Muscel, Iaşi, Buzău, Râmnic, Bucureşti şi alte centre ale Ţării de atunci.
De la tiparul clasic s-a ajuns la rotaprint şi alte maşinării moderne, precum internetul, şi mâine ne vom afla şi în faţa altor invenţii care vor ului lumea.
Pe măsura mijloacelor, omul a încercat să ţină pasul, pe cât s-a putut. În lume presa a luat avânt fără precedent. În România la fel de dinamic. Cred că o statistică a tipăriturilor ar speria.
Bucuria noastră este că Argeşul este bogat în condeieri iscusiţi.
Era natural ca Argeşul istoric să se bucure de încă un ziar interesul care să reflecte cu grijă realităţile locale.
Se ştie că rostul Cuvântului scris, mai ales, are rolul de a îndrepta şi tămădui rănile sociale, culturale şi spirituale. Toate acestea însă, cu măiestria chirurgului, care operează cu grijă, pansează şi supraveghează vindecarea.
La un an de osteneală de fiecare zi, dorim tuturor celor care lucrează la Interes Argeşean, sănătate din belşug la suflet, la trup şi la condei, ca să scrie bine şi de folos pentru obştea argeşeană.
La mulţi ani cu bucurie directorului Laura Ilie şi truditorilor din echipa redacţională a Interesului Argeşean!”

Marcel Proca, prefect de Argeş: „Cu ocazia împlinirii unui an a ziarului Interes Argeşean, doresc să adresez echipei redacţionale mult succes şi la cât mai multe numere tipărite, fiind convins că va juca un rol important în informarea corectă a cetăţenilor municipiului Curtea de Argeş şi a întregului judeţ. La Mulţi Ani şi mult succes!”

Primarul Nicoale Diaconu: „Nu pot decât să vă urez cât mai multe numere şi să vă menţineţi aceeaşi linie obiectivă ca şi până acum. Felicit întreaga echipă redacţională şi vă doresc toate cele bune. Vă doresc să vă continuaţi activitatea ca şi până acum”.

Viceprimarul Costinel Vasilescu: „Interes Argeşean este un ziar independent, care tratează cu obiectivitate probleme oraşului. La împlinirea unui an de existenţă, îi felicit pe toţi membri redacţiei şi vă doresc o activitate cât mai îndelungată”.

Gheorghe Alecsei, consilir local PDL:  „În primul, trebuie să vă urez La Mulţi Ani! Despre Interes Argeşean pot să spun că este un ziar imparţial, care a reuşit să păstreze calea de mijloc, fără să intre în conflict cu nimeni. În paginile ziarului se reflectă realitatea de zi cu zi, din Curtea de Argeş. Vă felicit pe toţi şi vă doresc o viaţă cât mai lungă. La Mulţi Ani încă o dată”.

Adrian Lazăr, subprefect: „Vă urez să aveţi cât mai multe numere de ziar şi o viaţă cât mai îndelungată”!

Aurel Ilea, om de afaceri: „Cel mai bun ziar! Îmi place că existaţi. Aţi putea fi mai critici uneori, măcar în ceea ce priveşte câinii care latră şi culorile oraşului. Aţi atins multe probleme reale ale oraşului, dar aţi face bine să mergeţi cu ele până la capăt. Vă doresc tuturor din redacţie multă sănătate, numai bine şi LA MULŢI ANI”.

Cristian Mitrofan, director Casa de Cultură „George Topârceanu”: „Este cel mai INTERS-ant cotidian din judeţul nostru. Vă urez La Mulţi Ani şi să rămâneţi la fel de obiectivi ca şi până acum. Aveţi o echipă de excepţie şi vă doresc să aveţi cât mai mulţi cititori şi cât mai multe numere. Fiţi tot timpul cât mai aproape de cultură!”.

Constantin Panţurescu: „Citesc în fiecare zi Interes Argeşean şi, acum, la un an de la înfiinţare, vă doresc să aveţi o viaţă cât mai lungă! Este un ziar în creştere. La Mulţi Ani!”

Mircea DRĂGHICI, Deputat PSD: „La ceas aniversar vă doresc să aveţi parte de alese şi frumoase bucurii, să rămâneţi mereu o publicaţie obiectivă şi bine consolidată, să fiţi permanent în slujba adevărului!  LA MULŢI ANI!”

Comisar şef Ionel Ispir, comandant Poliţia Municipală:
“Vă doresc din sulfet ani mulţi şi buni, să continuaţi la infinit, să prosperaţi – chiar şi material – deşi e foarte greu să faci bani din presă. Dincolo de orice glumă, presa este absolut necesară pentru argeşeni, aşa cum este orice instituţie care se află în slujba omului. Fiecare dintre noi avem nevoie şi de presă, pentru a nu pierde contactul cu realitatea. Interes Argeşean are o echipă condusă de oameni profesionişti şi foarte capabili şi aşteptăm de la ei să ne aducă în faţă, în continuare, realitatea aşa cum este, cu bune şi cu rele. Vă doresc ani mulţi şi succes!”

Comisar şef Leonard Duţă, comandant adjunct Poliţia Curtea de Argeş: “Ziarul vostru reprezintă o reală sursă de informaţie pentru argeşeni. Un ziar obiectiv, iar în ceea ce priveşte relaţia cu Poliţia am numai cuvinte de laudă referitor la modul în care expuneţi activitatea noastră. Am avut şi avem o colaborare bună. Urez multă sănătate şi putere de muncă întregului colectiv şi mulţi ani de activitate în continuare.”

Mioara Androne, director Administraţia Finanţelor Publice Curtea de Argeş:  „Ziarul vostru este în fiecare zi pe biroul meu. Mă declar a fi o cititoare fidelă. Apreciez rubricile care compun ziarul, fiind din domenii diferite, care ne informează zilnic despre diverse speţe. Vă urez să rămâneţi o echipă la fel de bună ca şi până acum, la fel de aproape faţă de evenimentele urbei, să ne aduceţi în faţă tot timpul viaţa oraşului.”

Mircea Diaconu, senator PNL de Curtea de Argeş: „Urez ziarului să crească mare, mare, să cuprindă toată ţara şi, dacă se poate, să dea şi pe dinafară!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email