1.000 de copii au vizitat expoziţia de păsări împăiate de la Muzeul Municipal

Peste 1.000 de preşcolari şi elevi de la instituţii de învăţământ din toate colţurile ţării au vizitat, zilele trecute, în cadrul programului „Şcoala Altfel”, expoziţia de păsări împăiate intitulată „Oaspeţi pe lacurile noastre”, ce a fost organizată la Muzeul Municipal Curtea de Argeş.
În cadrul expoziţiei au fost expuse 42 de piese, aparţinând unui număr de 28 de specii de păsări caracteristice zonelor umede, care fac parte din colecţia de Vertebrate Superioare a Muzeului Judeţean Argeş. „Prin organizarea expoziţiei s-a dorit atragerea atenţiei vizitatorilor asupra bogăţiei avifaunistice a lacurilor din judeţul Argeş, puţin cunoscută publicului larg, dar şi multitudinii impresionante de forme şi culori a acestor înaripate şi, totodată, se încearcă tragerea a încă unui semnal de alarmă asupra pericolului în care unele dintre ele se află, din cauza influenţei negative exercitate de om, în general, asupra mediului înconjurător. Dintre acestea, specii ameninţate, în prezent protejate, vor putea fi văzute: stârcul pitic, stârcul de noapte, stârcul roşu, barza albă, raţa roşie, cufundarul mic sau gâsca cu gât roşu”, se precizează într-un comunicat de presă remis de organizatori.
Expoziţia se înscrie în cadrul evenimentelor legate de celebrarea Zilei Păsărilor, care, începând din anul 1994, datorită insistenţelor Societăţii Ornitologice Române, a redevenit o tradiţie anuală la începutul lunii aprilie în mai multe instituţii de învăţământ din ţară. „Mulţumim pe această cale conducerii Muzeului Judeţean Argeş, dar şi Societăţii Ornitologice Române pentru că ne-au oferit posibilitatea de a găzdui această expoziţie. Acţiunea s-a bucurat de un real succes, având în vedere numărul mare de vizitatori din ultima săptămână”, ne-au spus reprezentanţii Muzeului Municipal Curtea de Argeş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email