Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Echipă mobilă de intervenţie pentru femeile bătute de soţi

Category: Social Published: Friday, 08 March 2019 Written by Interes argesean

Echipa va interveni şi în cazurile bărbaţilor bătuţi de soţii

17 asistenţi sociali, poliţişti, psihologi şi inspectori vor interveni de urgenţă în cazurile de violenţă domestică

La nivelul municipiului Curtea de Argeş a fost constituită Echipa mobilă de intervenţie în cazurile de violenţă domestică. Din aceasta fac parte 17 persoane, asistenţi sociali, un psiholog, inspectori superiori din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS), un asistent medical comunitar, cinci poliţişti, şi coordonatorul Cătălin Stan, consilierul juridic al DAS. Mijlocul de transport al echipei mobile pentru intervenţiile de urgenţă se asigură în baza unui contract de servicii încheiat cu un operator autorizat. Echipa poate fi completată cu reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, jandarmeriei şi cultelor religioase.

Potrivit Marianei Moise, directorul DAS, „echipa mobilă are rol de verificare a semnalărilor, de evaluare iniţială şi de realizare a demersurilor necesare pentru depăşirea riscului imediat, constând în transport la unitatea sanitară, sesizarea organelor de cercetare penală  şi a celor competente pentru emiterea unui ordin de restricţie provizoriu”.

Hits: 1607

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments