Banca Mondială a făcut o radiografie a sărăciei la Curtea de Argeş

Category: Social Published: Tuesday, 03 July 2018 Written by Interes argesean

Mai mult de 900.000 de români trăiesc în mahalale, case din zone istorice şi ghetouri închiriate de autorităţi ca locuinţe sociale, deşi oficialii ştiu că infrastructura este inexistentă, se arată într-un amplu raport al Băncii Mondiale, dat publicităţii zilele trecute. Argeşul stă însă mult mai bine decât restul ţării din acest punct de vedere, relevă raportul Băncii Mondiale (BM). Astfel, în Argeş, 83,8% din populaţie trăieşte în zone nedezavantajate, iar 1,1 % din argeşeni trăiesc în zone marginalizate.

La Curtea de Argeş populația stabilă este de 27.359 de locuitori, potrivit ultimului recensământ. 81% din populaţie trăieşte în zone nedezavantajate, 11,38% din locuitori trăiesc în zone dezavantajate pe ocupare, 3,32 % trăiesc în zone dezavantajate pe locuire  şi nimeni nu trăieşte în zone urbane marginalizate.

„Zonele urbane marginalizate sunt zone urbane sărace, izolate din punct de vedere social şi care nu sunt reflectate în statisticile privind ratele de sărăcie calculate la nivel de localitate sau judeţ”, precizează raportul BM.   

Populaţie care trăieşte în sărăcie extremă există în absolut toate judeţele ţării, dar în procente mai mici. În topul zonelor cu cele mai mici procente privind sărăcia extremă se numără Bucureşti, cu 0,8%, şi Argeş (1,1%).

Hits: 985

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments