Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Ruinele San Nicoară şi Fântâna lui Manole au fost introduse în domeniul public

Category: Social Published: Thursday, 28 June 2018 Written by Interes argesean

Ruinele San Nicoară şi Fântâna lui Manole au fost introduse în inventarul domeniului public al municipiului Curtea de Argeş abia săptămâna trecută, cu o valoare zero. În 1999, când a fost întocmit inventarul domeniului public al oraşului, cele două obiective au fost omise, iar corecţia s-a făcut abia acum. Valoarea zero a fost stabilită pentru că, fiind monumente istorice, „nu pot fi evaluate de o comisie din cadrul unităţii administrativ teritoriale”, potrivit specialiştilor din Primărie.

Consiliul Local a mai decis revocarea uneo hotărâri din 2017, prin care se aproba completarea inventarului bunurilor aparţinând domeniului public al municipiului Curtea de Argeş cu Ruinele Bisericii Sân Nicoară , valoare de inventar 1 leu, şi cu Fântâna Meșterului Manole , valoare de inventar tot un leu.

Dacă Fântâna lui Manole este clar în administrarea Primăriei, şi acum şi în domeniul public, Ruinele San Nicoară au o istorie zbuciumată. Din 2002, de când au fost date în administrare Episcopiei de atunci, s-au făcut, teoretic, nişte proiecte, apoi, practic, un gard, şi cam atât. Cetăţenii au tras numeroase semnale de alarmă cu privire la starea deplorabilă în care acestea se află, dar tot nimic nu s-a întâmplat.

Hits: 718

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments