Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Flacăra Centenarului se aprinde pe 8 Martie şi la Curtea de Argeş

Category: Social Published: Tuesday, 06 March 2018 Written by Interes argesean

De Ziua Femeii, Flacăra Centenarului se aprinde şi la Curtea de Argeş.  Joi, 8 Martie 2018, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, începând cu ora 15.00, la Mănăstirea Curtea de Argeș, la evenimentul dedicat Reginei Maria a României, cea supranumită ”Regina Soldat” datorită implicării sale active în ajutorarea răniţilor în Primul Război Mondial, devotată poporului său, care și-a pus pe deplin amprenta în crearea României Moderne, Flacăra Centenarului va fi aprinsă, informează Consiliul Judeţean.

Evenimentul, organizat în cadrul Centenarului Marii Uniri, se va desfășura după următorul program:

Ora 14.00: Lansare de carte ”Regina Maria” – la Muzeul Municipal Curtea de Argeș

Ora 15.00: Depunerea Flăcării Centenarului la Mormântul Reginei Maria a României

Ora 15.10:  Te Deum - oficiat de ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului

Ora 15.50: Aprinderea lumânărilor la mormintele regale

Ora 16.00: Evocarea personalității Reginei Maria a României și a eroilor din Curtea de Argeș căzuți în primul Război Mondial și acordarea diplomelor centenare

Ora 18.00: Spectacol extraordinar ”Regina Maria a României - Regina Soldat - Regina Modernă” - la Casa de Cultură și Arte ”George Topârceanu”

Flacăra Centenarului a fost aprinsă în județul Argeș pe 24 ianuarie 2018, la Muzeul Golești, și a fost depusă prima dată pe biroul Regelui Carol I, aflat la muzeu, aceasta urmând să poposească, simbolic, în fiecare localitate din județul Argeș.

Hits: 982

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments