Fântâna Meșterului Manole, vandalizată!

Category: Social Published: Thursday, 22 February 2018 Written by Interes argesean

Celebra fântână a Meșterului Manole a fost vandalizată de necunoscuți. Cu toate că este un monument istoric din sec. al XVI lea, teribiliştii au reușit să deseneze cu graffiti pe pereții monumentului.

Situată în imediată apropiere a mănăstirii Argeșului, pe Bulevardul Basarabilor nr.1, Fântâna Meșterului Manole este unul dintre obiectivele vizitate de numeroși turiști din țară și străinătate. „Sunt anumite persoane care nu respectă istoria și vor să distrugă toate monumentele vechi. Mulți au vorbit despre necesitatea înființării poliție locale, însă demersuri nu s-au făcut în acest sens. Totul a rămas la nivel de vorbe”, spunea Ion Pavel, un argeșean care locuiește în apropierea parcului unde este amplasată fântână.

Din păcate, vandalii nu respectă istoria orașului și o distrug încetul cu încetul. Anul trecut, un alt simbol al Curții de Argeș, ruinele San Nicoară, au fost profanate de teribilişti. Pe zidurile bisericii, persoane necunoscute au desenat cu spray graffiti chipul lui satan şi au scris mai multe fraze în limba engleză şi română. Din păcate autorii au rămas nepedepsiţi.

Gina Grigorescu

 

Hits: 803

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments