Viaţa bate telenovelele! O femeie a înnebunit după ce soţul i-a luat casa construită cu banii ei

Category: Social Published: Friday, 02 February 2018 Written by Interes argesean

A venit într-o zi la redacţie. Voia să dea un anunţ ciudat – „caut bărbat bun”, fără telefon, fără adresă. Atât. Am privit-o cu suspiciune.Părea tânără şi bine îmbrăcată. Am încercat să o convingem că trebuie să dea detalii, un număr de telefon, ceva. „Păi daţi numărul de aici şi trec eu să văd dacă am mesaje”. Colegii mei au privit-o mai bine şi se pregăteau să sune la Poliţie, femeia li s-a părut dusă de pe lumea asta. Brusc, şi-a aprins o ţigară şi s-a aşezat pe scaun. „Ştiţi ce? Stau aici. Nu mai plec. Poate că va suna cineva acum”. Gata, ne-am gândit, e momentul pentru un poliţist. A început să plângă şi să vorbească. Mult, repede, dar coerent şi pe un ton sfâşietor. După vreo oră, în redacţie a intrat o femeie bătrână, disperată. A văzut-o şi a îmbrăţişat-o. „Lasă, mamă, că trec toate. Hai acasă. Avem noi grijă de tine”. Bătrâna a vrut să treacă pe la toate redacţiile din oraş, pentru că ştia că fiica ei vrea să dea un anunţ. Ea ne-a confirmat povestea spusă de fiica ei, până la ultimul amănunt, jenată că şi altcineva ştie de nenorocirea familiei sale. A acceptat să facem publică tragica întâmplare numai după ce i-am promis că nu vom da nume adevărate.

O viaţă începută frumos

Liliana a crescut la bunici, la Corbeni, pentru că părinţii ei erau oameni ocupaţi, el, contabil, ea ingineră la o întreprindere din oraş. Şi-au crescut copilul cum au putut mai bine şi nu s-au gândit nicio clipă cât de tare vor fi loviţi toţi. Fata a terminat Facultatea de Chimie Industrială la Bucureşti, dar nu a găsit de lucru. S-a îndrăgostit de un coleg de grupă din Călăraşi şi s-au căsătorit după examenul de licenţă. Niciunul nu avea serviciu, aşa că au decis să plece din ţară. Au stat doi ani în Italia împreună, apoi el s-a întors. Şi-a găsit o slujbă plătită binişor, iar Liliana a rămas la Roma ca să facă rost de bani mai mulţi. Între timp, tot ce câştiga îi trimitea lui, ca să înalţe casa la care visaseră împreună. „Era un bărbat frumos, tandru. Ne simţeam bine împreună”, ne-a povestit Liliana. Vorbea cu părinţii ei la telefon des, iar cu soţul din ce în ce mai rar. „Zicea că e ocupat, că nu are timp, că nu aude telefonul. Am venit în ţară, că nu mai ştiam ce să cred. Nu mai venisem de un an şi trebuia să fie aproape gata casa noastră pentru care îmi rupsesem mâinile spălând la vase prin cafenele şi prin restaurante”.

Surpriza din dormitor

A ajuns la Curtea de Argeş fără să anunţe pe nimeni. De la aeroport s-a dus glonţ la casa nouă. Aici era soţul, numai că era cu alta. „Am făcut scandal, am ţipat, l-am lovit cu pumnii. Degeaba. Mi-a zis că nu mă mai iubeşte, că trebuie să ne despărţim, că vrea să-şi refacă viaţa. Cu aia. În casa făcută pe banii mei, pe durerea mea, pe munca mea”, spune Liliana. Nu a mai avut putere să plece înapoi şi a ales să stea aici şi să se lupte cu el în instanţă. „E greu, pentru că nu am dovezi că a cumpărat materialele cu banii trimişi de mine, a luat facturi pe numele lui”. Femeia e coerentă şi ne spune că a ajuns cu procesul la Piteşti, la Tribunal. „Sper să câştig”, spune. Mama ei o priveşte lung în timp ce femeia povesteşte. Pe chip i se văd tot felul de emoţii, dar mila şi o nesfărşită durere parcă acoperă totul. Are un singur copil, femeia care a înnebunit de durere din cauza unei case peirdute. De fapt, ne spune bătrâne, fiica ei speră că dacă recuperează casa îşi recuperează şi soţul. „Degeaba. El s-a recăsătorit, are un copil, Liliana mea nu mai există pentru el. Nu mă îndur să-i spun toate astea...prin ce am trecut noi, şi încă mai trecem ...numai Dumnezeu ştie. Omul ăla ne-a distrus viaţa. Pe ea a înnebunit-o iar pe mine .... vai de capul nostru...”, plânge încet cea care îşi vede copilul nenorocit pe viaţă, o viaţă pe care nici nu a trăit-o.

„Am visat că vine şi mă ia cu el...”

Anunţul cu bărbatul pe care vrea să-l găsească pare o nebunie. La acest punct Liliana pierde legătura cu realitatea, parcă. „L-am visat. Mi-a zis că el e al meu, că să-l uit pe Marius (soţul ei - n.n). Am visat că trebuie să dau anunţ la ziar şi el va veni să mă ia”. Mama ei încearcă să o ia acasă şi să îi spună că e doar un vis, că nu se întâmplă aşa în viaţă, moment în care Liliana se uită urât la noi, la cea care i-a dat viaţă, şi ţipă. Lung, din tot sufletul. Ne îngheaţă sângele, dar nu ne îndurăm să chemăm Poliţia. Femeia mai în vârstă o ia în braţe şi o leagănă uşurel, ca pe un copil mic. „Îi trece aşa…Nu vă supăraţi…S-a îmbolnăvit după nenorocirea asta, a fost internată la spital. De obicei e liniştită, crizele sunt rare acum, dar m-a înnebunit cu bărbatul acela. Parcă o trage o aţă undeva…”

Mamă şi fiică îşi şterg lacrimile şi pleacă. Pe acelaşi drum, dar fiecare cu gândurile sale şi cu durerea sa.

Hits: 1736

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments