Slujba de îngropare a Regelui Mihai, în Mănăstire. Sicriul va fi dus pe braţe prin gară şi de la intrarea în parcul Mănăstirii până în Catedrală.

Category: Social Published: Monday, 11 December 2017 Written by Interes argesean

Trenul regal va pleca spre Curtea de Argeş sâmbătă, la orele 14,00, potrivit oficialilor din Primăria Curtea de Argeş şi va sosi la ora 17.30. Cortegiul funerar se va deplasa, apoi, de la gară la Catedrala din Curtea de Argeş.

La ora 17.45, va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeş, iar la ora 18.40 va avea loc ceremonia religioasă a îngropării în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală.

Sicriul va fi purtat pe braţe de la tren, prin gară, până la afetul de tun care va fi legat de o maşină militară în faţa gării. Prin Curtea de Argeş traseul va fi următorul – strada 1 Mai, sensul giratoriu de la Făgăraş, strada Negru Vodă, Bulevardul Basarabilor. De la intrarea în parc, sicriul va fi scos şi purtat pe braţe până în Mănăstire, acolo unde va avea loc slujba de îngropare. Cortegiul va trece printr-un şir format de soldaţi care vor purta făclii. După slujbă, sicriul va fi dus la Necropolă, pentru îngropare.

De vineri seara parcarea pe Bulevard va fi interzisă, iar barurile din centru nu vor avea voie să vândă alcool. Publicul nu va avea acces decât până la intrarea în parc.

Hits: 1414

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments