Străzi fără iluminat public

Category: Social Published: Monday, 28 August 2017 Written by Interes argesean

La Curtea de Argeş  iluminatul public nu este pentru toată lumea, iar unii, mai „norocoşi”, nu au mai văzut un bec aprins pe strada lor de ani buni. Ion Popescu a sesizat această problemă pe site-ul domnuleprimar.ro. „Pe strada Cuza Vodă de la numărul 3 şi până la croitoria Wanvest nu există iluminat public. Oamenii vin iarna la muncă pe întuneric şi pleacă pe întuneric. În zonă sunt stâlpi de curent dar trebuiesc montate lămpile de către CEZ”, reclamă cetăţeanul pe site-ul Primăriei.

Nu doar pe strada Cuza Vodă nu  e iluminat public. La intrarea în oraş dinspre Albeşti e întuneric deplin. Dacă la Cerbureni iluminatul public funcţionează, cum intri în municipiu bezna e totală. Pînă la Electroargeş nu e niciun bec care să lumineze cât de cât strada, iar astfel de zone mai sunt multe în oraş.

De anul trecut,  din martie, de iluminatul public din Curtea de Argeş se ocupă Primăria, după ce s-au încheiat cei şapte ani de contract cu o firmă din Cluj Napoca. De fapt, electricianul Primăriei schimbă becurile prin oraş, căci iluminatul public nu a fost dat nimănui, nici Societăţii de Salubritate. „Ca să putem să dăm iluminatul public Salubrităţii trebuie ca societatea să aibă licenţă pentru asta”, ne spunea atunci secretarul municipiului, Radu Chirca.

Contractul care a expirat în martie 2016 a fost încheiat cu General Electric (GE) Consumer & Industrial, parte a GE Industrial, care a modernizat sistemul de iluminat public din Curtea de Argeş pentru 700.000 de euro, proiect derulat prin intermediul partenerului ElectroDaniella.

Hits: 604

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments (1)