Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Profesorul liberal Vlad Nistor spune despre Curtea de Argeş că este „un oraş spectaculos”

Category: Politic Published: Tuesday, 14 May 2019 Written by Interes argesean

Prof. univ. dr. Vlad Nistor, candidat al PNL pentru alegerile europarlamentare, a fost prezent vineri la Muzeul Municipal Curtea de Argeş, unde a vorbit despre rolul şi importanţa monarhiei în România. Alături de el au fost preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, deputatul Dănuţ Bica, precum şi numeroşi membri, simpatizanţi ai partidului ori aleşi locali ai PNL. Rolul de gazdă a întâlnirii a fost jucat de Cristian Mitrofan, preşedintele PNL Curtea de Argeş.

Seminarul a fost deschis de Ştefan Dumitrache, managerul  Muzeului. „Astăzi, pe 10 mai, marcăm o zi cu triplă semnificaţie”, a spus Dumitrache, care a mărturisit – „Am învăţat despre 10 mai de la bunica mea, care îmi recita o poezie de Alecsandri”. „Avem o şansă extraordinară să-l avem astăzi aici pe unul dintre cei mai mari istorici ai contemporaneităţii”, a spus Dumitrache despre Vlad Nistor.

Porfesorul de istorie Marius Moisescu a vorbit, la rândul său, despre instaurarea monarhiei în România, şi a spus că „monarhia a avut un rol foarte mare inclusiv în dezvoltarea educaţiei”, menţionând două şcoli din comuna Valea Iaşului care au fost înfiinţate în perioada regalităţii.

„Fără dinastia Hohenzollern, România modernă nu ar fi existat !”

Cristian Mitrofan le-a citit celor prezenţi CV-ul lui Vlad Nistor. „Este o onoare să-l avem alături de noi pe dl. prof. univ. dr. Vlad Nistor, şi sperăm că ne va fi alături mereu”, a declarat şeful liberalilor din municipiu.

„Mulţumesc pentru primire şi îmi exprim satisfacţia de a fi astăzi aici. Am descoperit că oraşul dvs. este spectaculos. Una dintre deciziile mele viitoare este să o aduc pe nevastă-mea aici, pentru că oraşul este extraordinar. E un loc însă care nu a beneficiat de tratamentul pe care l-a meritat”, a afirmat profesorul Nistor.

El a vorbit despre rolul şi importanţa regalităţii în România. „Fără dinastia Hohenzollern, România modernă nu ar fi existat. Marile decizii strategice pe care România le-a luat au aparţinut acestei dinastii, începând cu întemeietorul ei, Carol I”, le-a povestit profesorul Nistor celor prezenţi în sala de expoziţii a Muzeului Municipal Curtea de Argeş.

 

Hits: 326

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments