Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Programul Rabla electrocasnice, şi pentru instituţii publice şi primării

Category: Politic Published: Thursday, 09 May 2019 Written by Interes argesean

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, spune că programul Rabla electrocasnice va fi extins şi pentru instituţiile publice şi primării, având în vedere cantitatea mare de deşeuri electrice generate de acestea, potrivit economica.net. 

"Vrem să extindem acest proiect Rabla pentru electrocasnice şi pentru instituţiile statului, deci publice, şi pentru primării şi pentru alte instituţii, pentru că am constatat, din propria instituţie pe care o coordonez şi o conduc, că am reuşit să scot peste 11.000 kilograme de DEE-uri din subsolul Ministerului Mediului. Acolo, calculatoare de nu ştiu câte zeci de ani, televizoare, tot felul de carcase ş.a.m.d. Deci peste tot există astfel de deşeuri şi doresc ca în felul acesta să ajutăm autorităţile locale, instituţiile statului să îşi cumpere echipamente noi, care nu consumă energie multă, care ocupă spaţiu puţin, care sunt şi din punct de vedere estetic plăcute ochiului, deci din toate punctele de vedere să avem câştig, începând de la mediu până la plăcere", a afirmat ministrul.

Graţiela Gavrilescu a precizat că încă se lucrează la elaborarea ghidului de finanţare pentru instituţiile publice, în schimb urmează să fie lansat cel pentru persoanele fizice, care a fost extins pentru televizoare şi pentru maşini de spălat vase şi care beneficiază, faţă de anul trecut, de un buget dublu.

 

Hits: 477

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments