Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Elevi de la Liceul „Ferdinand I”, bursieri ai Hidroelectrica

Category: Invatamant Published: Monday, 16 December 2019 Written by Interes argesean

Hidroelectrica derulează un program ce se va desfăşura pe trei ani în perioada 2020-2023 şi vizează pregătirea a câte o clasă în fiecare din cele 7 sucursale ale societăţii, respectiv un număr total de 210 maşinişti şi electricieni. Programul de sprijin financiar  include burse lunare de 500 de lei şi practică în unităţile Hidroelectrica.

"Una dintre direcţiile strategice ale companiei este asigurarea personalului calificat în meseriile necesare desfăşurării activităţilor în Hidroelectrica, pentru acoperirea necesarului de posturi în toate domeniile de activitate. Având în vedere creşterea vârstei medii a salariaţilor şi faptul că formarea unui specialist în domeniul hidroenergetic presupune o perioadă îndelungată de pregătire şi formare profesională, Hidroelectrica se va implica în învăţământul dual pentru calificarea potenţialilor săi noi angajaţi în principalele meserii necesare în exploatarea centralelor – electrician şi maşinist (electromecanic)", se arată în nota de fundamentare a programului.

Printre liceele propuse pentru colaborare se află şi Liceul „Ferdinand I” din Curtea de Argeş.

Primii hidroenergeticieni instruiţi în cadrul programului vor încheia studiile în 2023 şi vor putea deveni angajaţi ai companiei. Costul total al programului ridică la 3,4 milioane de lei.

Hits: 924

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments