Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Ocolirea limitatoarelor de viteză din oraş îi costă pe şoferi

Category: Fapt divers Published: Thursday, 16 April 2009 Written by Andreea Mira

Şoferii care fac slalom printre limitatoarele de viteză amplasate pe străzile municipiului Curtea de Argeş riscă să achite amenzi usturătoare.
Zilnic, pe timp de zi sau de noapte, zeci de şoferi încurajaţi de traficul redus, evită limitatoarele de viteză, efectuând manevre periculoase. Motivul amplasării acestor „opritoare” a fost, evident, reducerea vitezei şi totodată a numărului mare de accidente rutiere. În anii anteriori, pe strada 1 Decembrie 1918 au avut loc sute de accidente, cauza celor mai multe fiind viteza excesivă cu care şoferii circulau.
Mulţi conducători de maşini sunt înverşunaţi de montarea lor, deoarece oraşul fiind mic, sunt nevoiţi să treacă de zeci de ori peste ele. Şoferii argeşeni se scuză totuşi spunând că le evită pentru a-şi proteja maşina,  mai bine zis telescoapele.
Conform legislaţiei rutiere, slalomul printre astfel de limitatoare de viteză este considerat abatere de la normele Codului Rutier. „Conducătorii auto care sunt prinşi că ocolesc limitatoarele riscă două puncte penalizare sau de la două până la trei puncte amendă. Pentru a se evita ocolirea acestora ar trebui montaţi nişte bulbi între limitatoare”, a spus comisarul şef Cristian Puicănescu, şeful Poliţiei Rutiere Curtea de Argeş.
Hits: 956

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments