Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Muzeul Municipal împlineşte 50 de ani

Category: Fapt divers Published: Thursday, 20 December 2018 Written by Interes argesean

Muzeul Municipal din Curtea de Argeş a fost înfiinţat în 1969. Iniţial a funcţionat într-o altă clădire decât cea care îl găzduieşte acum, într-o casă monument istoric aflată la intrarea la Bulevardul Basarabilor, dar ulterior a fost mutat.

„Pe 29 mai 2019 Muzeul împlineşte 50 de ani de la înfiinţarea Muzeului Orăşenesc, pe atunci. Este un moment extrem de important în istoria oraşului nostru, nu numai a Muzeului şi sper că vom beneficia de sprijin în vederea organizării unui eveniment pe măsură la acea dată, pentru că Muzeul cred eu că este o instituţie care îşi merită finanţarea pe care o are în Curtea de Argeş”, ne-a spus Ştefan Dumitrache, managerul Muzeului.

Conducerea instituţiei intenţionează să marcheze cei 50 de ani prin organizarea mai multor evenimente. „Iniţial aş fi vrut o simplă sesiune de comunicări ştiinţifice dedicată istoriei muzeografiei în România. Aş încerca însă altceva, pentru a organiza şi un spectacol, nu de mare anvergură, dar de muzică mai selectă, dedicată celor care iubesc cultura nu doar celor care vin doar la spectacol dar nu sunt interesaţi de Muzeu”, a mai spus Dumitrache.

Muzeul Municipal Curtea de Argeş are sute de mii de vizitatori anual, cei mai mulţi dintre ei fiind copii. 

Hits: 1251

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments