Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Cristina Marta Sandu şi ARGCOMS, „Româneşte” la Opera Naţională

Category: Fapt divers Published: Monday, 03 December 2018 Written by Interes argesean

Pe 6 decembrie, soprana Marta Sandu, alături de alţi mari artişti români, celebrează Centenarul printr-un concert organizat la Opera Naţională din Bucureşti.

„Româneşte” este un concert dedicat Marii Uniri, regizat de Cristina Cotescu şi dirijat de Ionuţ Pascu,în care vor evolua artişti consacraţi, printre ei numărându-se Marta Sandu, din Curtea de Argeş, soprana cu care Argeşul se mândreşte.

„Caracterizat prin unicitate şi originalitate, concertul reuneşte într-un spectacol alcătuit dintr-un repertoriu exclusiv românesc artişti români care au reprezentat de-a lungul timpului ţara atât pe scena Operei Naţionale Bucureşti, cât şi pe marile scene ale lumii.

Pentru reconsiderarea rolului istoriei şi a culturii naţionale, lucrări celebre din creaţia românească  vor fi interpretate pe scena Operei Naţionale Bucureşti de nume sonore”, potrivit comunicatului de presă al Operei Române.

Societatea ARGCOMS din Curtea de Argeş, cunoscută în toată ţara, este parte a cestui eveniment organizat la Opera Naţională din Bucureşti. „Avem o expoziţie la Opera din Bucureşti, unde vom expune artă populară autentică din zona Argeş şi Muscel. Expoziţia va fi deschisă din 26 noiembrie până pe 6 decembrie, când va fi un spectacol de gală la Operă. Noi asigurăm suportul vizual, o expoziţie în foaierul Operei Naţionale şi apoi o susţinere vizuală a spectacolului din 6 decembrie. Expoziţia va cuprinde obiecte de la ARGCOMS şi de la Marama Câmpulung”, ne-a spus Sandu Nichita, care a precizat că este „o contribuţie a celor din Curtea de Argeş la evenimentul din 1 Decembrie”.

ARGCOMS  reprezintă la cel mai important eveniment al Operei Naţionale din Bucureşti municipiul Curtea de Argeş. Societatea păstrează şi duce mai departe tradiţia, prin costume populare, ceramică, dar şi prin globuleţele din sticlă, confecţionate şi pictate manual de artiştii de la ARGCOMS.

Hits: 739

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments