Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

ARGCOMS, expoziţie de artă populară autentică la Opera Română din Bucureşti

Category: Fapt divers Published: Monday, 26 November 2018 Written by Interes argesean

Societatea ARGCOMS din Curtea de Argeş, cunoscută în toată ţara, dar nu numai, datorită Fabricii lui Moş Crăciun şi a faptului că promovează arta populară autentică, este parte a unui eveniment organizat la Opera Naţională din Bucureşti. „Avem un eveniment, o expoziţie, la Opera din Bucureşti, unde vom expune artă populară autentică din zona Argeş şi Muscel. Expoziţia va fi deschisă din 26 noiembrie până pe 6 decembrie, când va fi un spectacol de gală la Operă. Noi asigurăm suportul vizual, o expoziţie în foaierul Operei Naţionale şi apoi o susţinere vizuală a spectacolului din 6 decembrie. Este un şir de spectacole dedicat aniversării Centenarului care se numeşte Româneşte. Expoziţia va cuprinde obiecte de la ARGCOMS şi de la Marama Câmpulung”, ne-a spus Sandu Nichita, care a precizat că este „o contribuţie a celor din Curtea de Argeş la evenimentul din 1 Decembrie”.

„Româneşte” este un concert dedicat Centenarului Marii Uniri care are loc pe 6 decembrie la Opera bucureşteană, iar ARGCOMS va reprezenta la cel mai important eveniment al acestei prestigioase instituţii municipiul Curtea de Argeş.Printre cei care vor cânta „Româneşte” se numără şi soprana Marta Sandu, din Curtea de Argeş.

ARGCOMS păstrează şi duce mai departe tradiţia, prin costume populare, ceramică, dar şi prin globuleţele din sticlă, confecţionate şi pictate manual de artiştii de la ARGCOMS.

Hits: 405

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments