Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Puşcăria se îndepărtează de Drăghici şi de Nicolescu. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pronunţarea sentinţei pe 30 mai

Category: Fapt divers Published: Thursday, 17 May 2018 Written by Interes argesean

Judecătorii  Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat din nou, de data aceasta până pe 30 mai,  pronunţarea sentinţei în procesul în care părţi sunt şi deputatul Mircea Drăghici şi fostul preşedinte al CJ, Constantin Nicolescu. Vă reamintim că procurorii DNA au cerut  la termenul  de pe 12 aprilie câte şapte ani de închisoare pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, şi pentru Mircea Drăghici, secretarul Camerei Deputaţilor, în dosarul în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie privind atribuirea unor contracte de consultanţă.  Pe 17 aprilie, judecătorii au amânat pronunţarea până pe 16 mai, iar pe 16 mai au amânat din nou cauza. Oricum, hotărârea instanţei nu va fi definitivă.

Un dosar cu greutate

Procurorii DNA Piteşti au dispus trimiterea în judecată, în 2015, lui Constantin Nicolescu, la data faptelor preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, pentru folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat, ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (34 de acte materiale), instigare la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (10 infracţiuni, din care 3 în formă continuată).

Totodată, a fost trimis în judecată deputatul Mircea Gheorghe Drăghici, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (34 de acte materiale), complicitate morală mijlocită (în forma complicităţii la instigare) la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (10 infracţiuni, din care 3 în formă continuată).

În acest dosar, s-a mai dispus trimiterea în judecată a 38 de inculpaţi care, la data faptelor, erau primari şi viceprimari de localităţi din judeţul Argeş.

Hits: 760

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments