Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

La Liceul Agricol închirierile şi achiziţiile publice s-au făcut ilegal

Category: Fapt divers Published: Wednesday, 07 March 2018 Written by Interes argesean

Curtea de Conturi a făcut anul trecut un audit financiar asupra conturilor anuale de execuție bugetară ale instituțiilor publice de interes local finanţate integral sau parțial din bugetele locale, iar Liceul Tehnologic Agricol a fost una dintre entităţile auditate. Inspectorii Curţii au constatat că „închirierea bunurilor proprietate publică a municipiului Curtea de Argeș, administrate de Liceul Tehnologic Constantin Dobrescu, nu s-a făcut prin licitație publică, în condițiile legii, fiind identificate un număr de trei contracte de închiriere, în derulare, aflate în această situație”.

Aceasta nu a  fost însă singura abatere constatată de Curtea de Conturi. „Au fost efectuate, în trimestrul IV 2016, achiziţii publice de bunuri cu încǎlcarea prevederilor Legii privind achiziţiile publice, fiind identificate trei cazuri de achiziţii directe realizate de la diferiți operatori economici, deşi nu erau întrunite condițiile situaţiilor de excepţie care sǎ permitǎ aceastǎ modalitate”,  conform raportului realizat în urma auditului.

Hits: 1011

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments