Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Directorului Muzeului, acuzat de distrugere de protosinghelul Caliopie

Category: Fapt divers Published: Thursday, 01 March 2018 Written by Interes argesean

Consilierul arhiepiscopal i-a făcut lui Ştefan Dumitrache plângere penală

Pe numele directorului Muzeului Municipal din Curtea de Argeș, Ştefan Dumitrache, a fost depusă în  2014, o plângere penală legată de intervențiile pe care acesta le-a autorizat la ruinele Curții Domnești, un ansamblu de monumente istorice din perioada sec. XIV-XVI.

Protosinghelul Caliopie Ichim, consilier pe probleme de construcţii şi patrimoniu al Arhiepiscopiei, a povestit la emisiunea Interes Argeşean de la radiodearges.ro, cum s-au petrecut lucrurile. „Ne-am dus la Biserica Domnească şi am văzut că nişte domni cu o roabă şi o mistrie reparau zidul Curţii Domneşti, fără autorizaţie şi fără aviz. Am depus plângere penală”, a afirmat consilierul arhiepiscopal.

Pe de altă parte, directorul Muzeului Municipal spune că în anul 2014 s-au făcut niște lucrări de conservare. „În urma desprinderii unor bolovani din acele ziduri am intervenit cu lucrări de conservare care au avut avizul Direcției Județene de Cultură și Patrimoniu, obținut încă din anul 2013. Am luat bolovanii căzuți, de pe jos, și i-am refixat. Cu toate acestea, eparhia ne a făcut plângere penală. După terminarea lucrărilor, acestea au fost supervizate de regretatul arhitect Alexandru Mulţescu, cel mai mare specialist în arhitectura Curții Domnești, care a constatat că s-au făcut conform”, a spus Ștefan Dumitrache.

Reprezentanții Poliției spun că în prezent se află în lucru, mai precis în stadiul de expertiză, un dosar încadrat la infracțiunile de distrugere și construcție fără autorizație.

Hits: 1183

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments