15 iunie, termen pentru depunerea declaraţiilor de avere

Category: Fapt divers Published: Monday, 12 June 2017 Written by Interes argesean

Au mai rămas puţine zile până la expirarea termenului de depunere a declarațiilor de avere și de interese, respectiv 15 iunie 2017. Printre alţii, formularele trebuie depuse şi de aleşii locali. Declaraţiile de avere şi de interese trebuie postate şi pe site-ul Primăriei. Anul trecut, termenul de 15 iunie a fost cu mult depăşit, dar nimeni nu a fost sancţionat pentru asta, chiar dacă aleşii locali au depus declaraţiile în luna iulie.

Declarațiile de avere se fac în scris, pe propria răspundere, şi cuprind drepturile şi obligaţiile declarantului, ale soţului/soţiei, precum şi ale copiilor aflaţi în întreţinere și vor cuprinde toate datele și informațiile solicitate de formular.

Nerespectarea termenului pentru depunerea declarațiilor de avere și a declarațiilor de interese ori nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, iar Agenția Naţională de Integritate poate declanșa din oficiu procedura de evaluare.

Hits: 570

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments