Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

2014 la Curtea de Argeş sau cum va curge lapte şi miere pe străzi

Category: Editorial Published: Tuesday, 17 December 2013 Written by Laura Ilie

Anul care vine va fi unul excepţional la Curtea de Argeş. Toate străzile vor fi asfaltate, pentru că proiectul de milioane de euro prin care se asfaltează străzile va fi gata, câinii vor dispărea de pe străzi, pentru că noua lege va intra în vigoare, iar turiştii vor da năvală la Curtea de Argeş, pentru că proiectul de promovare a municipiului va începe, în sfârşit, să producă efecte, bătrânii vor avea un loc în care să piardă timpul, iar copiii cu dizabilităţi, de asemenea. Toate acestea se vor întâmpla şi pentru că municipalitatea va avea bani gârlă în buget, nu ca anul acesta, când a trebuie să suporte partea ei de cofinanţare a marilor proiecte cu fonduri europene. Teoretic, în 2014 la Curtea de Argeş va curge lapte şi miere, practic însă va fi la fel de nasol ca în ultimii ani.
Până când vor apărea normele de aplicare ale noii legi referitoare la câinii maidanezi, cei care umblă acum pe străzi se vor înmulţi rapid, iar dl. Nastea cel tânăr nu va mai putea să-i sterilizeze pentru că nu va avea bază legală, Primăria nu va  putea încheia un nou contract de sterilizare a câinilor cu societatea de salubritate, pentru că va fi în afara legii celei noi. Problema câinilor, deci, la fel sau mai rău.
Străzile nu vor putea fi asfaltate pe suprafeţe prea mari, nici măcar cele lăsate cu asfaltul la jumătatea străzii, pentru că licitaţiile la care Serviciul Public de Gospodărie cumpără materialele necesare producerii asfaltului au apărut în ultimii ani în iulie, au fost încredinţate prin august, iar materialele au venit în septembrie, tocmai în buza toamnei şi a ploilor, astfel încât din măreţul program de asfaltare se alege praful, iar curăţenia va fi aceeaşi, atâta vreme cât salubrizarea se face cu mături, fie ele şi de plastic.
Sunt sigură că dl. primar va avea aceeaşi atitudine şi în privinţa cetăţenilor, căci dacă anul acesta l-a durut în cot de ei şi de reclamaţiile lor, şi nu a păţit nimic, nu văd de ce s-ar schimba la anul.
Statisticile ne spun că la Curtea de Argeş copiii visează să plece în alte părţi încă de la şcoala generală, iar după facultate nici 10% dintre ei nu se mai întorc. Preferă să lucreze la supermarketuri decât să se întoarcă acasă unde îi aşteaptă acelaşi oraş îmbătrânit, prăfuit, plin de câini, fără perspective şi fără viitor.

Hits: 1508

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments