Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Consilierii second hand

Category: Editorial Published: Wednesday, 17 July 2013 Written by Laura Ilie

Aflu că dl. Alecsei trage sfori să intre în Consiliul Local, dar cred că preşedintele organizaţiei locale a PDL, dl. Vasile Sabie, va cerceta atent activitatea acestuia, antecedentele, precum şi obiceiurile domniei sale înainte de a lua o decizie. Îl ştiu pe dl. Sabie ca pe un om corect şi care se agită în Consiliul Local să facă ceva, iar dacă nu-i iese de fiecare dată asta se întâmplă din cauza faptului că este aproape singur în luptă. Colegii săi din PDL care au intrat în Consiliu sunt mult mai relaxaţi. Dnii. Vasilescu şi Nicuţ, foşti liberali, îl susţin atunci când sunt prezenţi (este vorba despre dl. Vasilescu aici), sau când nu au alt fel de interese. Dl. Suhan pare implicat în administraţie, dar atât.

Ce va face însă dl. Sabie dacă dl. Alecsei îi va fi coleg în Consiliul Local?! Nimic în plus. Omul de afaceri Gheorghe Alecsei, ocupat cu firma şi cu contractele sale cu diverse instituţii, are câteva proiecte pe care nu a fost în stare să le ducă la capăt. A candidat mereu şi a ieşit pe locul doi de fiecare dată. În plus, nici nu cred că îl mână în luptă vreun interes altruist ci, mai degrabă vrea să prindă un „coledzi”, că tot a dat nişte bani în campaniile electorale pierdute tot pe mâna dumisale.

E nevoie de opoziţie şi la Curtea de Argeş, dar PDL nu este capabil să o facă, pentru că nu are cu cine. În afară de dl. Sabie, uneori dl. Suhan şi dl. Nicuţ, nimic nu iese. Adepţii lui Dan Diaconescu sunt extrem de discreţi, eufemistic vorbind, pentru că habar nu au de ce înseamnă administraţia publică locală. Dl. Nastea pare interesat să afle, dl. Căruntu crede că le ştie pe toate, iar dl. Nedelcu iese din discuţie, interesat fiind doar de faptul ca argeşenii să afle că a devenit o persoană publică, o „oficialitate”.

Bine, şi pesediştii au oamenii lor „bine informaţi” – dl. Silviu Popescu, un mare cărturar şi nu numai, a întrebat, extrem de supărat, la o şedinţă de Consiliu Local – „De ce aveţi domnule la Primărie domeniu public şi domeniu privat?! Trebuia să aveţi unul singur!”, a perorat Popescu până când un coleg de masă de şedinţă i-a dat un ghiont să tacă, iar secretarul municipiului, un priceput jurist, i-a spus printre dinţi că asta e legea.

Nu cred că prezenţa dlui. Alecsei în Consiliul Local ar aduce vreun avantaj comunităţii locale, dar decizia este la dl. Sabie. Domnia sa poate să retragă sprijinul politic celor despre care crede că nu reflectă interesele comunităţii şi nu au un punct de vedere comun cu restul consilierilor locali PDL. Totuşi, dl. Sabie a fost coleg în Consiliul Local cu dl. Alecsei, în alt mandat, şi ştie exact cum stau lucrurile cu acesta. În plus, dl. Sabie a avut o experienţă nefericită cu un alt „mare” pedelist, dl. Ştefan Lăzăroiu, o altă „somitate” în materie de politică de dreapta.

Hits: 1148

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments

Powered by Komento