Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Curtea de Argeş, municipiu european şi capitală a turismului fără un WC public

Category: Editorial Published: Friday, 12 July 2013 Written by Laura Ilie

Se spune că măsura civilizaţiei unui oraş este dată de numărul şi „calitatea” toaletelor publice. Poate şi din acest motiv, prin alte locuri, toaletele publice de pe autostrăzi sunt atât de curate şi perfect funcţionale, chiar dacă sunt la sute de kilometri de o localitate oricât de mică. Dacă se aplică acest principiu la Curtea de Argeş, suntem la mii de kilometri de civilizaţie.

Presa locală a tot scris despre lipsa WC-urilor publice, şi chiar un turist a semnalat această problemă pe site-ul domnuleprimar.ro. O tânără care a vizitat Biserica Domnească împreună cu un grup de colegi de la facultate a constatat că oricât de frumoasă a fost Biserica şi oricât de competente informaţiile furnizate de custode, a plecat de la Curtea de Argeş cu o impresie deplorabilă din cauza faptului că nu a avut unde să meargă la toaletă. Mai sunt unii turişti cuprinşi de nevoi fiziologice care folosesc spaţiul din spatele chioşcurilor de ziare de pe Bulevard, din apropierea sediului Arhiepiscopiei.

La Curtea de Argeş nu există niciun WC public care să respecte minimele cerinţe. Consiliul Local a investit sute de milioane în renovarea celui din parcul Fântâna lui Manole, dar cea mai mare parte a timpului este închis, din motive obiective, după cum susţine conducerea Societăţii de Salubritate, cea care îl administrează – nu există personal care să-l deservească.

Municipalitatea a realizat proiecte de promovare a zonei, proiecte prin care Curtea de Argeş a fost declarată capitală a turismului argeşean, românesc, european, planetar, galactic, etc., dar o amărâtă de toaletă publică nu a fost în stare să construiască. Mă gândesc, dacă tot e dl. primar specialist în atragerea de fonduri europene, de ce nu se gândeşte să facă un proiect pentru un WC public, poate aşa ar avea şi turiştii care dau năvală la Curtea de Argeş, ca urmare a promovării, un loc în care să meargă după atâta cultură.

Vrem pentru oraşul nostru firme mari din Europa care să facă fabrici şi uzine, parcuri extraordinare cu palmieri sau cu cine ştie ce alte lucruri care să ne dea pe spate, ne dorim străzi asfaltate, cu asfalt puţin, ce-i drept, dar cu trotuare cât China şi rigole la fel, dar şi un WC public e pe lista priorităţilor.

Avem pensiuni care se laudă cu trei sau patru stele, ne promit edilii un centru spa de mare fiţă şi la care probabil vor intra cei care îşi permit, adică foarte puţini, dar un WC public ar fi la fel de necesar. Astfel, nici în curtea interioară a Primăriei nu s-ar mai găsi ceea ce se găseşte acum, căci nu e exclus ca cineva, la un moment dat, grăbit, să folosească pe post de toaletă chiar curtea din faţă a Primăriei. Asta dacă nu cumva s-a întâmplat deja asta.

Hits: 1176

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments (1)

Powered by Komento