Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

„Harta Banilor Publici” la Primăria Curtea de Argeş

Category: Administratie Published: Friday, 22 June 2018 Written by Interes argesean

Inițiativa România a lansat săptămâna trecută Harta Banilor Publici, o aplicaţie care urmăreşte cum sunt cheltuiţi banii publici, şi care este disponibilă şi pentru android şi IOS.

Harta Banilor Publici (HBP) a pornit din nevoia de a oferi utilizatorilor o interfață cât mai prietenoasă către achizițiile publice din România. Pană acum, pentru a analiza contractele publice ale unei instituții/companii, trebuiau parcurse fișiere mari în format CSV. Prin HBP ne orientăm mai mult către cetățenii obișnuiți, dar le ușurăm munca și celor care sunt experimentați în domeniu. Aceste rapoarte mari de pe data.gov.ro, fișierele în format CSV, au fost parcurse, corectate și transpuse într-o baza de date relațională, care acum însumează 13,731 de instituții publice, 72.897 de companii, 7.946.406 de achiziții directe și 893.003 de licitații din ultimii 10 ani din întreaga țară”, conform Iniţiativei România.

Potrivit acestei hărţi, Primăria Curtea de Argeş a făcut în perioada ianuarie 2007 – iunie 2018 43 de achiziţii directe şi 62 de licitaţii, fiind luate în calcul doar achiziţiile directe care depăşesc un anumit prag.

În total, în perioada analizată Primăria Curtea de Argeş a făcut achiziţii directe şi a semnat contracte în valoare de 75 861 491 de lei.

Hits: 783

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments