Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Strada Despina Doamna va fi asfaltată

Category: Administratie Published: Friday, 30 March 2018 Written by Interes argesean

Ioan Ghiţă, directorul Serviciului Public de Gospodărie Comunală (SPGC), a fost invitatul emisiunii Interes Argeşean de la radiodearges.ro de luni seara. El a vorbit despre programul de lucrări pe care SPGC trebuie să-l pună în practică în acest an şi despre ce ar mai trebui făcut prin oraş în perioada următoare.

Lista străzilor de asfaltat

„Au mai rămas câteva parcări nerefăcute, acolo unde am constatat că mai ţineau, dar le vom reface. Anul acesta vor fi pregătite pentru asfaltare şi asfaltate următoarele străzi – Pompieri, Viorelelor (aici vor fi montaţi şi bolarzi), precum şi trotuarele aferente.

De asemenea, vor fi pregătite pentru asfaltare (inclusiv ridicare capace de canal) parcările şi trotuarele blocurilor D7, D8, D9, D10, D11, D12 de pe strada Unirii şi parcarea blocului E2A de pe strada Episcop Nichita, precum şi trotuarul din zonă. Ne-am gândit să refacem în totalitate Aleea Trandafirilor, unde vor fi redimensionate trotuarele şi va fi aşternut covor asfaltic, iar pe strada Valea Iaşului, fundatura de la numerele 55 la 55 I, vor fi făcute nivelări şi compactări cu piatră de calcar. Şi pe Râmnicu Vâlcea, fundătura către cimitir, vor fi ridicate căminele la cotă şi vor fi făcute nivelări şi compactări cu piatră de calcar.

Străzile Luncilor, Ştefan cel Mare (capătul până la intersecţia cu strada 1 Mai), Victoriei, de la numerele 112 la 124, şi de la 178 la 184, Lascăr Catargiu, de la numărul 2 la numărul 24, Luminii, Neagoe Vodă, de la 1B la 1D, strada Chiriţeşti (fundătura până la numărul 23),vor fi asfaltate”, a mai spus Ioan Ghiţă.

O altă veste dată de Ioan Ghiţă este că strada Despina Doamna, poate cea mai stricată şi plină de gropi din oraş, va fi asfaltată pe ambele sensuri de la Ocolul Silvic până aproape de intrarea din spatele Primăriei. „O să blocăm traficul, toate maşinile din parcare vor fi luate, şi vom turna covor asfaltic nou”, a afirmat directorul SPGC.

E nevoie de mai multe semafoare prin oraş

Trebuie căutate soluţii pentru fluidizarea traficului, pentru că oraşul e din ce în ce mai aglomerat, crede directorul SPGC. „Toată lumea vorbeşte despre amenajarea sensurilor giratorii, dar nu este spaţiu pentru ele oriunde. Nu putem face un sens giratoriu cât o masă, pentru că nu se pot încadra în el autovehiculele”, a afirmat Ghiţă. Montarea unor semafoare poate fi o soluţie pentru unele intersecţii, sau crearea unei bande noi de mers, acolo unde se pretează terenul. „Pe strada Pompieri vom face o nouă bandă, pentru cei care coboară de pe Bulevard spre Ivancea. E aglomeraţie mare acolo mai mereu, iar o bandă în plus poate fluidiza circulaţia”, a mai spus Ghiţă.

Cetăţenii s-au plâns în timpul emisiunii despre lipsa semnelor de circulaţie, iar directorul Serviciului de Gospodărie a povestit care e procedura pentru montarea indicatoarele – Compartimentul de Transporturi din Primărie propune factorilor de decizie amplasarea unor indicatoare, sau a unor oglinzi rutiere, cere avizul Poliţiei Municipale şi apoi transmite Serviciului Public o solicitare de amplasare a acestora.

Hits: 805

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments