Încă unul! Se înfiinţează Serviciul Public de Dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare

Category: Administratie Published: Wednesday, 14 March 2018 Written by Interes argesean

Administraţia publică are obligaţia să înfiinţeze Serviciul Public de Dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare, serviciu care face parte din sfera serviciilor comunitare de utilităţi publice, fiind o activitate a serviciului de salubrizare, potrivit unei adrese oficiale primită de Primărie de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.  Autoritatea de Reglementare pentru Serviciile Comunitare somează Primăria să înfiinţeze serviciul menţionat şi să decidă modalitatea de gestiune a acestuia.

De dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare s-au putea ocupa Societatea de Salubritate sau Serviciul Public de Gospodărie Comunală (SPGC), legea permiţând delegarea directă către o societatea cu capital social integral al unităţii administrativ teritoriale, cum este Societatea de Salubritate, sau unui serviciu public de interes local, cum este SPGC.

Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare a Serviciului Public nou înfiinţat, dezinfecţia, dezinsecţia şi deratizarea se fac periodic, o dată pe lună, trimestrial, sau de câte ori e nevoie pentru stingerea unui focar de infecţie, iar costurile sunt suportate de Primărie pentru locurile de joacă, parcuri, instituţii publice, etc., şi de proprietari în cazul spaţiilor comune din blocuri, etc.

Autorităţile locale susţin că ultima dată dezinsecţia şi deratizarea  au fost făcute de SPGC în lunile iunie şi iulie 2017.

Şi totuşi, chiar în vara anului trecut, o locuitoare a municipiului semnala o problemă gravă în cartierul Confarg. „La locurile de joacă de lângă bloc sunt garduri făcute prost şi din materiale care nu se pretează locurilor de joacă, rupte şi ruginite, canalizări şi şobolani la 3 metri lângă ele”, scria Ramona Slug pe facebook.

Hits: 701

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments