Ce străzi vor fi asfaltate anul acesta

Category: Administratie Published: Monday, 12 March 2018 Written by Interes argesean

Serviciul Public de Gospodărie Comunală are, de vineri, programul de lucrări pe anul acesta aprobat de Consiliul Local, deci de astăzi începe să-l pună în practică.

Consiliul Local a fost convocat vineri la o şedinţă extraordinară pentru a aproba Programul de lucru al Serviciului Public de Gospodărie Comunală pe 2018. Nu toţi consilierii au fost prezenţi la şedinţă, dar au fost suficuenţi pentru a vota Programul de lucrări.

Formaţia întreţinere şi reparaţii străzi este cea care se ocupă de asfaltare. Conform programului, anul acesta vor fi pregătite pentru asfaltare şi asfaltate următoarele străzi – Pompieri, Viorelelor (aici vor fi montaţi şi bolarzi), precum şi trotuarele aferente.

Vor fi pregătite pentru asfaltare (inclusiv ridicare capace de canal) parcările şi trotuarele blocurilor D7, D8, D9, D10, D11, D12 de pe strada Unirii şi parcarea blocului E2A de pe strada Episcop Nichita, precum şi trotuarul din zonă. Pe Aleea Trandafirilor vor fi redimensionate trotuarele şi va fi aşternut covor asfaltic, iar pe strada Valea Iaşului, fundatura de la numerele 55 la 55 I, vor fi făcute nivelări şi compactări cu piatră de calcar. Şi pe Râmnicu Vâlcea, fundătura către cimitir, vor fi ridicate căminele la cotă şi vor fi făcute nivelări şi compactări cu piatră de calcar.

Străzile Luncilor, Ştefan cel Mare (capătul până la intersecţia cu strada 1 Mai), Victoriei, de la numerele 112 la 124, şi de la 178 la 184, Lascăr Catargiu, de la numărul 2 la numărul 24, Luminii, Neagoe Vodă, de la 1B la 1D, strada Chiriţeşti (fundătura până la numărul 23),vor fi asfaltate. De asemenea, strada Nordului, de la Fuchs până la intersecţia cu strada Valea Iaşului, va fi asfaltată.Şi strada Despina Doamna, de la Ocolul Silvic până la intersecţia cu Mihai Bravu, va fi asfaltată.

Alte lucrări care urmează a  fi făcute de Formaţia întreţinere şi reparaţii străzi a SPGC anul acesta sunt reprezentate de amenajarea rampelor de acces pietonal între trotuar şi carosabil în dreptul trecerilor de pietoni.

Spaţiul verde de la magazinul Vidraru va fi reamenajat

Mulţi cetăţeni au sesizat, iar presa locală a scris de nenumărate ori, despre zona aşa zis verde de lângă magazinul Vidraru. De altfel, statutul juridic al terenului de lângă magazin nu e prea sigur. SC Vidraru SA, societatea care are cele mai multe spaţii comerciale la Curtea de Argeş, dintre care peste jumătate goale, este proprietarul clădirii şi a unui teren, conform unui cadastru realizat în 1999. Suprafaţa complexului este de 1174 metri pătraţi, iar terenul, încadrat la categoria curţi construcţii, este în suprafaţă de 1834 metri pătraţi. Specialişti din Primărie ne-au spus că, cel mai probabil, în zona de lângă restaurantul Capra Neagră SC Vidraru are teren doar ce e sub streaşina în zig zag a magazinului, iar restul e domeniu public. Funcţionarii mai spun că cei de la Vidraru susţin că tot ce e peste pârâul Valea Doamnei, în zona menţionată, ar aparţine însă societăţii. Oricum ar fi, SPGC va amenaja spaţiul verde şi are un proiect pentru asta.

Serviciul Public va mai amenaja aleile din parcul Fântâna lui Manole, trotuarele şi căile de acces la blocurile A8 – C7, de pe strada Posada, va amenaja ramificaţia de la numărul 170 la numărul 192 a străzii Râmnicu Vâlcea, prelungirea străzii Angheleşti, precum şi ramificaţia străzii Uliţa Poştei.

Alte lucrări pe care Formaţia de întreţinere şi reparaţii străzi le va face sunt de reparaţii cu piatră de calcar, marcaje rutiere, deszăpezire, marcaje la parcări, etc.

Ce fac cei de la Spaţii verzi

Formaţia Spaţii verzi se ocupă şi anul acesta cu ce s-a ocupat în anii anteriori –tăieri de corecţie, ameliorare, limitare şi echilibrare la arborii şi arbuştii ornamentali din toate zonele verzi aflate pe raza municipiului; reamenajarea spaţiilor verzi distruse în timpul iernii prin însămânţarea gazonului distrus, săparea arborilor şi arbuştilor şi îndepărtarea reziduurilor; amenajarea aleilor din parcurile „Sân Nicoară”, „Nevers” şi „Terasa 1 Mai” prin îndepărtarea vegetaţiei şi aşternerea, acolo unde este cazul, a unui strat de pietriş, precum şi repararea aleilor asfaltate; repararea băncilor de odihnă din parcurile şi zonele verzi ale municipiului prin înlocuirea riglelor de lemn şi vopsirea acestora; văruirea arborilor de aliniament de pe marginea străzilor, de trei ori pe an – în lunile aprilie, iunie şi septembrie; săparea la cazma, mărunţirea şi nivelarea solului din rondurile şi rabatele pentru flori, „achiziţionarea de flori în vederea amenajării aranjamentelor florale”, etc.

Alte propuneri

În plus, angajaţii formaţiei Spaţii verzi vor executa şi o serie de lucrări de întreţinere la Cimitirul „Sfinţii Îngeri”din municipiul nostru, după cum urmează: repararea împrejmuirilor, clădirilor, băncilor de odihnă şi aleilor; strângerea permanentă a materialelor şi a gunoaielor aruncate printre morminte sau pe alei şi evacuarea acestora din zonă; cosirea manuală şi mecanică a ierbii, strângerea şi evacuarea din zonă a acesteia şi asigurarea permanentă a bunei desfăşurări a activităţilor specifice de întreţinere, repartizări de locuri de veci, încasări taxe, etc.

Au mai existat şi alte propuneri pentru proagramul de lucrări al SPGC, propuneri care vor fi puse în practică în funcţie de bani şi de vreme – amenajarea unei parcări lângă blocul ANL de pe strada 1 decembrie, mutarea staţiei de transport local din faţa societăţii Electroargeş în faţa Liceului „Ferdinand I”, înlocuirea bordurilor, amenajarea gurilor de scurgere precum şi asfaltarea podului de lângă benzinăria Lukoil. Aceste propuneri au fost făcute de Ion Şerban.

Hits: 1259

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments (1)