Primăria dă 1,29 miliarde pe un studiu de fezabilitate pentru „platforme încărcare autoturisme electrice”

Category: Administratie Published: Wednesday, 14 February 2018 Written by Interes argesean

Studiul se face şi pentru „construcţie, reabilitare, modernizare, extindere piste de biciclete, trotuare”

Studiile de fezabilitate sunt o ... modă. La Curtea de Argeş în ultimii 20 de ani s-au plătit sute de studii de fezabilitate, iar multe din ele au expirat înainte de a fi folosite la ceva. Pentru amenajarea zonei aflate vis-a-vis de Mănăstire şi pentru alte lucrări de tot felul au fost comandate şi făcute studii de fezabilitate care acum nu mai folosesc la nimic. Nu sunt deloc ieftine aceste documente, iar miliardele de lei vechi s-au dus la diverse firme, nu prea multe, şi, aparent, de fiecare dată aceleaşi.

Ultima achiziţie de acest gen a administraţiei publice locale este „Elaborarea studiului de fezabilitate cu elemente de DALI”, achiziţie atribuită chiar săptămâna trecută unei cunoştinţe mai vechi a Primăriei, SC Iulgrimoni Services SRL, din Focşani. Pentru 129.000 de lei, societatea cu lipici la Curtea de Argeş trebuie să realizeze „Studii de teren şi studiu de fezabilitate pentru construcţie, reabilitare, modernizare, extindere piste de biciclete, trotuare”.  Potrivit anunţului de pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), Iulgrimoni Services are ca sarcină „întocmirea documentației  tehnico-economice pentru obținerea finanțării în cadrul apelului de proiecte cu numărul POR/2017/3/3.2/1/7 REGIUNI Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă”. Prin studiul de fezabilitate „se vor propune cel puțin următoarele: construcție/reabilitare/modernizare/extindere rețea trotuare, piste de biciclete, stații de autobuz, platforme încărcare autoturisme electrice”.

Cine ne sunt moldovenii

De anul trecut încoace societatea din Focşani a tot luat bani de la Primăria Curtea de Argeş pentru diverse studii. În iulie anul trecut, Primăria Curtea de Argeş a atribuit direct un contract în valoare de 128.000 de lei aceleiaşi firme din Focşani, Iulgrimoni SRL, pentru realizarea documentaţiei tehnico economice necesare unui proiect pentru „creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice”. Potrivit termene.ro. societatea aparţine Monicăi Iulia Băiţelu, iar în perioada 2015 – 2016 a câştigat 18 contracte cu statul. Firma, care are un singur angajat, a înregistrat o creştere spectaculoasă a profitului, de la 1579 lei în 2014, la 102.137 în 2016.

Hits: 1205

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments