Primarul Panţurescu la un un de mandat

Category: Administratie Published: Tuesday, 29 August 2017 Written by Interes argesean

„Sunt un om de cuvânt, voi fi un primar de cuvânt!”, spunea Constantin Panţurescu în urmă cu un an, când era doar un candidat pentru funcţia de primar

 

 

 „Vreau ca toți copiii și nepoții noștri să se joace în cele mai moderne parcuri din Curtea de Argeș. Bunicii vor putea juca table, șah sau vor povesti în locuri amenajate cu bănci, cișmele și multă verdeață. Părinții vor putea testa aparatele de fitness sau se vor putea bucura de ofertele atelierelor meșteșugărești.

Există în Curtea de Argeș spații curate și bine întreținute, dar există și locuri neexploatate, unde vom putea construi parcări sau zone de agrement pentru tineri, unde să se dea cu rolele, să joace baschet, tenis de masă sau să-și exerseze talentul la grafitti.

(...)Locul  câinilor vagabonzi nu este pe stradă, ci în biobaza, pe care o vom mări și o vom moderniza. Tinerii trebuie sa beneficieze de unități de învățământ moderne, dotate corespunzător, iar dascălii trebuie să fie răsplătiți și apreciați de comunitate. În centrul atenției vor fi și competițiile sportive, pentru că trebuie să încurajăm mișcarea și viața sănătoasă. Îmi doresc să construim la Curtea de Argeș, o importantă zonă de agrement, atât pentru cetățeni, cât și pentru turiști. Să avem bazine de înot, patinoar, terenuri de fotbal, de tenis sau de volei.

Mergem la școală sau la serviciu, vreau să avem un transport în comun ieftin, sigur și eficient.

Trebuie să intensificăm turismul, să atragem investiții în oraș și în zonele limitrofe, să susținem și să promovăm meșteșugurile și tradițiile. Nu vom putea dezvolta municipiul nostru, fără să punem în valoare patrimoniul istoric, arhitectural și cultural (festivaluri, spectacole de teatru, concerte, expoziții, târguri tematice).

Dragii mei argeșeni vreau să veniți la primărie ca la dumneavoastră acasă, să vi se spună Bună ziua, să vă zâmbească primarul și funcționarii de la ghișeu. Este atât de simplu și civilizat! Pornim implicarea, stopăm nepăsarea!

De o viață am muncit pentru cetățeni și știu să lucrez în folosul oamenilor, să-i ascult și să-i ajut. Trebuie să acordăm facilități firmelor care vor să investească în zonă și să creștem gradul de confort al cetățenilor (străzi curate, rețele extinse de alimentare cu apă și canalizare).

Am demonstrat cu fapte că sistemul de sănătate este o prioritate pentru mine. În calitate de președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului din Curtea de Argeș, am reabilitat secțiile, am renovat Ambulatoriul și m-am preocupat mereu de dotarea cu aparatură. Dar nu ajunge să avem să avem saloane vopsite sau cabinete noi! Sănătatea se bazează pe specialiști, voi asigura locuințe tinerilor medici care doresc să lucreze în orașul nostru”. Acestea sunt câteva dintre punctele din programul cu care a candidat şi a câştigat Primăria candidatul PSD Constantin Panţurescu.

După prima zi de primar

La o zi după ce şi-a preluat funcţia, primarul ne-a acordat un interviu. Iată ce ne spunea atunci - „Primul lucru pe care l-am făcut în calitate de primar a fost să deleg atribuţiile viceprimarului”. Ne-a vorbit despre „echipa pe care o vom face noi toţi cei din Primărie şi Consiliul Local”, despre „lucrurile care nu înseamnă investiţii mari, dar au impact asupra imaginii municipiului”, cum ar fi repararea treptelor de la intrarea în instituţie. Planurile sale mai includeau repararea fântânii din curtea Pfimăriei, dar şi revigorarea sportului în oraş. „Nu am uitat nimic din programul nostru, o să îl punem în aplicare. O să avem un consiliul consultativ al oamenilor de afaceri, un consiliu al tinerilor, pentru că ideile bune sunt binevenite de oriunde”, spunea fix anul trecut Constantin Panţurescu.

După un an

Cetăţenii văd ce s-a făcut din program. Ce-i drept, fântâna din faţa Primăriei a fost pusă în funcţiune, dar treptele nu au fost reparate. Consiliul consultativ al oamenilor de afaceri s-a întrunit o singură dată, tot anul trecut. Marile proiecte, enumerate de candidatul de atunci la Primărie, mai aşteaptă. Bani pentru investiţii nu prea mai sunt, căci e nevoie de ei pentru salarii şi pentru a fi daţi înapoi pentru proiectele anterioare care nu au fost făcute cum trebuie. Proiecte ar fi, dar să le vedem puse în practică...

 

 

Hits: 1369

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments (3)