Municipalitatea a plătit 270 de milioane pentru o aplicaţie inutilă şi nefolosită

Category: Administratie Published: Monday, 28 August 2017 Written by Interes argesean

„Curtea de Argeș CityApp este o aplicație dedicată deopotrivă turiștilor și localnicilor, ce oferă informațiile referitoare la cele mai atractive puncte de interes și evenimente din zonă, la servicii (hoteluri, pensiuni, restaurante, baruri, magazine) sau știri locale. Conținutul este în permanență actualizat pentru a oferi informații relevante și de actualitate”. Aşa se prezintă aplicaţia CityApp a municipiului Curtea de Argeş, care a costat municipalitatea 27.000 de lei şi care a avut între 10 şi 50 instalări.

La categoria Obiective Turistice aplicaţia menţionează Biserica Olari, Biserica Domnească Sfântul Nicolae, Gara Curtea de Argeş şi Mănăstirea Curtea de Argeş. Pentru unele obiective sunt trecute doar adresele, câteva au şi scurte descrieri. La Cultură şi Timp liber au linkuri care duc la câte o poză Festivalul Medieval, stadionul, sala de sport, două săli de jocuri şi pariuri, Tenis Club, Muzeul, Centrul de Cultură şi parcurile San Nicoară şi Fântâna lui Manole. Potrivit aplicaţiei, cumpărături se pot face din Piaţa Centrală şi Piaţa Ivancea, de la Kaufland şi de la Lidl. De asemenea, sunt câteva agenţii de turism, câteva restaurante şi baruri, adresa Jandarmeriei, a Parchetului (?!), Spitalul şi Poliţia, acestea din urmă la categoria Servicii publice. Există şi o categorie Comunicate de presă care duce direct la portalul Primăriei, unde nu există şi nu a existat vreodată vreun comunicat de presă. Deşi este funcţională de peste o lună, CityApp a fost descărcată „între 10-50 de ori”, potrivit site-ului.

Firmă serioasă, cu acţionari austrieci

Primăria Curtea de Argeş a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) notificarea de cumpărare directă a aplicaţiei CITTY APP. Ofertantul este SC SCHUBERT & FRANZKE SRL, cu sediul în Cluj Napoca, printre acţionarii importanţi aflându-se trei cetăţeni austrieci. Municipalitatea a cheltuit pentru această aplicaţie 27.000 de lei.

Teoretic, aplicaţia îi ghidează pe turiștii străini, pe românii care vin în vizită în Curtea de Argeş, dar și pe locuitorii municipiului care vor să descopere locuri noi. Ultimele săptămâni au fost extrem de aglomerate la Curtea de Argeş, iar aplicaţia este complet necunoscută localnicilor şi străinilor, dovadă fiind numărul foarte mic de descărcări.

Aplicația este gratuită și poate fi descărcată pe smartphone-uri iOS și Android.

Hits: 606

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments