Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Bombă pe strada Lascăr Catargiu! O staţie GPL funcţionează fără aviz de la ISU

Category: Eveniment Published: Thursday, 29 January 2015 Written by Interes Argesean

Într-un cartier extrem de circulat al municipiului, cel prin care trece aşa zisa şosea de centură, funcţionează o adevărată bombă cu ceas. Deşi avizul de la ISU a fost anulat, pentru că s-a constatat „nerespectarea documentaţiei tehnice care a stat la baza eliberării avizului de securitate la incendiu”, staţia GPL funcţionează fără ca cineva, vreo autoritate locală sau nu, să ia măsuri. În luna august a acestui an ziarul nostru v-a informat cu privire la faptul că pe strada Lascăr Catargiu se construieşte fără autorizaţie, lângă case şi magazine, o staţie GPL. După ce redactorii noştri au întrebat la Direcţia Arhitect Şef din Primărie despre autorizaţie, şeful acesteia a dispus ca în termen de trei zile să dărâme ce a construit, altfel urmând să fie amendat. S-au sistat lucrările şi au fost dărâmate zidurile începute. Peste câtva timp s-a reluat construirea, iar din toamnă staţia funcţionează.

Vecinii sunt disperaţi

Cei care locuiesc în zonă sunt speriaţi şi nemulţumiţi de bomba din cartierul lor, şi se pare că au şi de ce, întrucât pompierii au constatat că staţia nu îndeplineşte condiţiile de securitate. Pe 6 ianuarie o echipă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a făcut un control la respectiva staţie, în urma căruia a constatat „nerespectarea documentaţiei tehnice care a stat la baza eliberării avizului de securitate la incendiu” iar avizul de securitate la incendiu a fost anulat, după ce în prealabil a fost aplicată o sancţiune contravenţională. Prin urmare, autorizaţia de construire a fost eliberată pe baza unui aviz anulat. „Are autorizaţie eliberată în decembrie 2014 şi e valabilă. În momentul eliberării ei avizul era în ordine”, ne-a spus şeful Direcţiei Arhitect Şef, Cătălin Băşoiu. „Nu mă interesează ce are acum, nu stau să verific avizele fiecăruia. E problema lui că avizul a fost anulat”, ne-a mai spus Băşoiu. În afara actelor valabile sau anulate, rămâne pericolul la care sunt expuşi locuitorii zonei, dar şi cei care trec pe acolo. Potrivit normativului care reglementează inclusiv distanţele de siguranţă între incinta staţiei de distribuţie GPL, distanţa faţă de instalaţie trebuie să fie între 20 şi 40 de metri de clădiri de locuit, 40 de metri de construcţii comerciale (magazine), 8 metri de drumuri naţionale, 10 metri de cămine de canalizare, etc.

 

 

Hits: 1386

Leave your comments

0 / 800 Character restriction
Your text should be in between 10-800 characters

Comments